Вие четете...
Новини, International

Надеждата е в силна Комунистическа партия на Гърция*

getImageНа 22 януари на главния площад в Гърция, на площад Синтагма, се проведе огромен, внушителен предизборен митинг на Комунистическата партия на Гърция (КПГ), на който реч произнесе Генералният секретар на ЦК на КПГ Димитрис Куцумбас.

Генералният секретар на ЦК на КПГ отбеляза, че както Нова демокрация, така и СИРИЗА, се опитват да отслабят комунистическата партия, защото искат да подчинят народната съпротива, да премахнат всички препятствия от пътя за реализиране на тяхната антинародна политика.

Димитрис Куцумбас, анализирайки декларациите и програмите на СИРИЗА и НД, посочи, че двете партии служат реално на интересите на буржоазията, за увеличаване доходите на капитала, подкрепят участието на страната в НАТО-ЕС и капиталистическия път на развитие.
|
Генералният секретар на ЦК на КПГ подчерта, че надеждата за народа е в работническо-народната опозиция, за възстановяване на загубените народни доходи, която се бори с антинародните закони. Надеждата е в създаването на народен съюз, който да се бори за социализация на монополите, за едностранно анулиране на държавния дълг, за освобождаване от ЕС, за народна власт. И добави, че за да се оправдаят надеждите на народа, трябва да има силна Комунистиеска партия на Гърция.

* Заглавието е взето от материалa от КПГ.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: