Вие четете...
Новини

Капитализмът унищожава БДЖ

5e_ynvpnjВ началото на седмицата БДЖ спря от движение 38 пътнически влака. На други 10 съкрати маршрута.

От 1-ви февруари се очаква да бъдат спрени още 90 композиции.

Планирано е и съкращаване на 1 500 служители на БДЖ, което ще засегне над 5 000 човека – роднини и близки на съкратените. Безработицата ще вземе своите нови кървави жертви.

Въпреки широко пропагандираната фиктивна причина за съкращаването на влакове и служители в БДЖ – намалената субсидия или по-точно 40 милиона лева от капиталовите разходи – има един факт, който не може да бъде премълчаван: за година и половина задълженията на БДЖ са намалени от над 715 милиона до  565 милиона лева.

Убедени сме, че истинската причина за състоянието на железопътните превози е капиталистическата криза, която разголи несъстоятелността на неграмотно държавно управление, поставило си за цел да удовлетвори нуждите на капиталистическия пазар, да задоволи апетитите за частни печалби.

БДЖ има огромно значение за икономиката. Всякакви продължаващи опити за приватизация и за ограбване на обществена собственост от частни монополи и олигарси, ще води до унищожаване на жизнените сили на нацията ни.

БДЖ е държавна, обществена собственост и нейното функциониране е задължение на управляващите. Ако последните са некадърни и не могат да ръководят успешно нашата държавна собственост, ако те не могат да се справят с менажерирането на поверените им ресурси, нека бъдат така добри – да не прехвърлят тези ресури в лапите на частници и да не продължават да вредят на обществото и на Републиката със своята некомпетентност.

Съюзът на комунистите в България подчертава своето разбиране, че обществената собственост може да бъде защитена единствено при силно социалистическо управление и ясен избор на Народа в посока ликвидиране на кризите, хаоса и мародерството, присъщи за капиталистическата диктатура – извън капиталистическия ЕС и НАТО.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: