Вие четете...
Новини, International

Писмо-подкрепа за Комунистическата партия на Гърция в предстоящите извънредни парламентарни избори

kke-polytexneioСкъпи другари,

На 25 януари гръцкият народ ще гласува в предсрочни парламентарни избори. Комунистическата партия на Гърция за пореден път застава с открито лице пред народа и с висок глас разобличава капитализма и лъжите, които идват както от дясно (от Нова демокрация), така и от «ляво» (от социалдемократическият проект СИРИЗА).

На народите по света вече е ясно, че Гърция не е заплашена от никакъв «крах», ако Нова демокрация загуби изборите, както и че не трябва да се очаква някакъв «свеж вятър» в Гърция и Европа, ако победи СИРИЗА – партията на социалдемократите-популисти.

На практика и Нова демокрация, и СИРИЗА са партии, които подкрепят капитализма и неговите институции и обединения в Европа. Думите на Ципрас, че Гърция принадлежи на Запада, на ЕС и на НАТО, са пропити с гнила буржоазна смрад и показват, че СИРИЗА е новата опора на социалдемокрацията във Вашата страна. СИРИЗА е само мост, който проправя пътищата към друго дясно управление на Гърция – към нова експлоатация, към нови дългове, към нова мизерия и нищета.

Като заставаме на позициите за пълно ликвидиране на капиталистическите отношения и за активизиране на народите за премахване на експлоатацията и мизерията по света, Съюзът на комунистите в България и Движение «Че Гевара» изразяваме своята категорична подкрепа и интернационална солидарност към борбата на Комунистическата партия и на милионите хора на труда в Гърция.

Скъпи другари,

Пожелаваме Ви разширяване на влиянието на комунистическите идеи, достойно и боево участие и успешни резултати на изборите.

 За мир! За свобода! За социализъм!

 

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

Република България
09.01.2015 г.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: