Вие четете...
Новини

Новогодишно обръщение от Председателя на Съюза на комунистите в България Павел Иванов

New YearУважаеми съграждани!

Ние посрещаме 2015-та година. Правим равносметка за изминалите дни и чертаем планове за бъдещето. Заедно извървяхме месеци, пълни със събития, които промениха живота на всеки от нас.

През изминалата година сблъсъкът между обществено-политическите класи в България продължи да се движи по линията на геополитическите и идеологическите противопоставяния. Изборите на 5 октомври утвърдиха проблемите, които стояха на дневен ред и преди това. Радикализира се диференциацията между бедните хора на наемния труд и богатото капиталистическо малцинство. Прояви се политическа мимикрия, съпроводена от опасен властови нагон и жонглиране сред парламентарните представители на родната буржоазия.

Но изборите налагат и друг извод – политическата класа трябва да се научи да живее с очакванията и надеждите на българите. Тук не може да има конюнктурни решения. На първо място те трябва да се ръководят от съдбата на България и българския народ.

Ние показахме, че можем да работим като част от автентичната левица в полза на нашата трудова класа, в полза на интересите на хората на наемния труд. Убедени сме, че се нуждаем от силна, независима, суверенна България, която да работи за излизане от всякакви военни и политико-икономически структури, които обслужват интересите на богатото малцинство и капиталистическите режими в Европа и по света. От устойчива правова държава на прогреса, която да изграждаме заедно, като загърбим тяснопартийните си интереси и амбиции. Това разбиране лежи в основата на съвременната работа на Съюза на комунистите в България и то ще остане такова и през следващата година.

През 2015-та ни очакват нови политически предизвикателства – местни избори, които трябва да дадат нови хоризонти за местното развитие и които е необходимо да покажат нова политическа култура и стремеж към разширяване на демокрацията и ограничаване на пазарния канибализъм.

В рамките на политическата борба трябва да наблегнем за решаването на реалните проблеми, които стоят пред всеки български гражданин, пред всяко дете, ученик, студент, възрастен, пенсионер, трудещ се, безработен или военен. Ние, комунистите, твърдим, че проблемите на хората стоят над партийните, правителствените, институционалните или парламентарните реалности.

Скъпи съграждани!
Нека през 2015-та година имаме повече мъдрост, търпение и упоритост. Уверен съм, че заедно можем да постигнем успех и да преодолеем разкола в обществото, който обслужва интересите на капиталистическата финансово-икономическа клика. Уверен съм, че изграждането на прогресираща България е по силите на обединения български народ, на обединените хора на труда.

Нека през Новата година благоденствието влезе в домовете на всички честни хора, нека децата бъдат здрави, а родителите да имат подкрепа и уважение.
Нека си пожелаем мир и спокойствие в България и във всяко семейство!

Честита 2015-та година!

С уважение,

Павел Иванов
Председател на Съюза на комунистите в България

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2015
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: