Вие четете...
Новини, International

На 30 декември преди 92 години се роди СССР

map009Преди 92 години с решение на първия Всесъюзен конгрес на Съветите беше приета декларация за образуването на първата в света социалистическа държава – Съюза на съветските социалистически републики.

Руската съветска федеративна социалистическа република, Задкавказката социалистическа федеративна съветска република, Белоруската и Украинската съветски социалистически републики бяха обединени в единна държава.

Почти 100 години минаха от тогава, когато от пепелта на следвоенната разруха се изправи държавата на Работническите, войнишките и селските съвети, страната на Пролетта на овечеството. Страната, която накара милиони хора по света да вършат трудови и боеви подвизи. Страната на тружениците и съзидателите, на истинските герои, победили във Втората световна война, изправили държавата от руините; на обикновените хора, преодолели невиждани до този момент разстояния и повели човечеството в недосегаемите космически висини.

Въпреки волята на хората, този Съюз беше предаден и разрушен от своя собствен управляващ елит, а измамените граждани се оказаха неспособни да се изправят за защита на завоеванията на собствените си бащи и деди.

Единствената отговорност пред тях се оказа непосилна за силите им.

Миналото беше оплюто, героите – оклеветени, идеалите – осмени. Истината, заради която не щадиха сили цели поколения, беше наречена лъжа. Изхраиха ни се в лицето, а ние, усмихвайки се, размазвахме плюнката по лицата си и мерехне дънки, дъвчейки банани и портокали.

Съветският съюз не беше веднъж завинаги даден за ползване. Той беше първото в световната история тържество на Истината, спечелен от нашите другари и предци. И, ако искаме да сме достойни за тяхната памет, трябва да се измъкнем от безвремието, да вдигнем изпуснатото от ръцете червено знаме.

И да кажем, първо на себе си – НИКОГА ПОВЕЧЕ КАПИТАЛИЗЪМ!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2014
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: