Вие четете...
Новини, International

Световна федерация на профсъюзите: За ПОКАЧВАНЕТО НА МИНИМАЛНАТА БЪЛГАРСКА ЗАПЛАТА, ОБЯВЕНО ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

prof_largeАтина, Гърция – 8 декември 2014 г.
Скорошното изявление на българския министър на труда и социалната политика, че минималната заплата ще бъде повишена с 20 лева (10 евро/месечно) звучи като шега. Минималната заплата в България (около 170 евро/месечно) е все още най-ниската заплата в ЕС и една от най-ниските за Европа като цяло.

Покачването, обявено от българското правителство, не е достатъчно да задоволи нуждите на днешните български работници. То дори не стига, за да възстанови част от тяхната загуба от повишаването на разходите за живот. То представлява един обир! Както министърът сам казва, причината за покачването е даването на тласък на икономиката. С други думи, ще бъде възможност за едрия капитал да повиши печалбите си, правейки дребна саможертва.

Световна федерация на профсъюзите – СФП – която представлява днес 90 милиона работници от цял свят призовава работниците в България да вземат нещата в свои собствени ръце и да се борят за истински достойни заплати и условия на труд, които могат да отговорят на съвременните нужди на работещите. СФП ще продължи с опората, която предлага на българските работници и хора и ще подкрепя борбата на българските профсъюзи за подобряване на заплатите, условията на труд, живота на работниците.

СЕКРЕТАРИАТЪТ
Световна федерация на профсъюзите (СФП)
Класово ориентирана – обединяваща – демократична – съвременна – независима – международна!

Забележка: Общият работнически синдикален съюз (ОРСС) от България е част от СФП

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2014
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: