Вие четете...
Новини, International

ЮЖЕН ПОТОП

potopВладимир Путин реши да спре проекта „Южен поток“. Това е негово суверенно право. Както е и несуверенно право на българския капитализъм да се съобразява с натиска на ЕС и САЩ и да шикалкави.

Какви са загубите от решението на Путин?

Едни 400 милиона долара минимум няма да влязат за разпределение в джобовете на енергийната мафия. Страната ще продължи да е зависима от ценовите еквилибристики на Газпром и на българския енергиен капитал. Промишлеността, електроенергията и топлоенергията ще продължат да печелят луди пари на гърба на българските работници от услугите, промишлеността, селското стопанство.

Това е!

Капитализмът е капитализъм и в САЩ, и в ЕС, и в България, и в Русия. Интересите на капитала са диаметрално противоположни на интересите на обикновените наемни работници.

И няма друг път към стабилизиране на положението, към увеличаване на доходите, към постигане на суверенитет, освен пътя към Социализма и Комунизма.

Всичко друго е начин на богатите да държат в подчинение бедните и да ги експлоатират.
И в Европа, и в Русия, и в САЩ.

Иначе – поклон пред Съюза на съветските социалистически републики. Благодарение на него България се превърна от изостанала в развита икономически страна.

След това – всички сме свидетели на разрухата. Разруха, която нито южни потоци, нито всякакви други капиталистически проекти могат да преодолеят.

Защото, за да има развитие, трябва да има вяра в бъдещето и никой да не работи, за да прави богатите още по-богати, докато самият той мизерства.

Павел Иванов

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2014
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: