Вие четете...
Новини

Г-н Президент, извинете се или забравете, че сте Президент на българите

1_n До
Президента на Република България
Росен Плевнелиев

Г-н Президент,

Разбрахме от речта ви по повод откриването паметника на Георги Марков, както и от казаното от Вас в „Панорама“ по БНТ, че смятате времето на социализма (построен от комунистите и всички граждани на НРБ) в България за „античовешки и антихуманен“ режим, а т.нар. „горяни“ (съидейници на монархо-фашистката диктатура до 1944 г.) за „цвят на нацията“…

Няма да бъдем обтекаеми в писанието си до Вас, г-н Президент.

Ще бъдем кратки: От името на Движение „Че Гевара“ и Съюза на комунистите в България, част от Коалиция „БСП лява България“, настояваме незабавно да се извините за думите си на хилядите наследници на загиналите за свободата на България антифашисти – партизани, ремсисти, ятаци, безпартийни…, взели пряко участие в съпротивата срещу монархо-фашистката диктатура.

Настояваме незабавно да се извините и на милионите честни българи, участвали в строителството на социалистическа България, която Вашите нови приятели и до днес не могат да разграбят, но полагат дългогодишни и неистови усилия за това.

Ще бъдем конкретни по отношение на комунистите, които Вие нарекохте представители на „античовешки и антихуманен режим“:

Г-н Президент, извинете се официално на всички наследници на тези 64 345 българи, преминалите през полицейските монархо-фашистки участъци до 1944 г., заради комунистическите си убеждения.

Г-н Президент, извинете се официално на всички наследници на тези 31 250 българи, преминали през монархо-фашистките затвори и концлагери, заради комунистическите си убеждения.

Г-н Президент, извинете се официално на всички наследници на онези 9 140 партизани, убити от монархо-фашистката власт до 1944 г., заради комунистическите си убеждения.

Г-н Президент, извинете се официално на всички наследници на онези 20 070 ятаци и помагачи на комунистите, убити от монархо-фашистката диктатура, заради комунистическите си убеждения.

Г-н Президент, извинете се официално на всички наследници на собственици на онези 2 139 български къщи, изгорени от монархо-фашистките главорези до 1944 г., заради комунистическите убеждения на собствениците.

В състояние сме да ви изпратим конкретни документи, удостоверяващи правилността на така цитираните цифри и факти.

Подозираме, че няма да се извините.

В такъв случай, приемете „признанието“ ни, че от днес нататък Вие, г-н Плевнелиев, не сте наш президент.


Движение „Че Гевара“
Съюз на комунистите в България,
(част от Коалиция „БСП лява България“)

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2014
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: