Вие четете...
История, Новини

Честит 7 ноември – Денят на Великата октомврийска социалистическа революция

7 11 14Поздрав от Павел Иванов – Председател на ЦК на СКБ, по случай 97 години от Великата октомврийска социалистическа революция

Уважаеми другари!

Днешната годишнина на Великия октомври ние посрещаме със съзнанието за историческата мисия, която носи на раменете си всеки един комунист. И днес опитът на победоносната болшевишка партия на В. И. Ленин, оглавила борбата на наемните работници в Русия преди 97 години, ни дава вяра и оптимизъм, надежда, че силите на доброто, на прогреса, на справедливостта и свободата ще победят.

Сталин казваше, че всяка народна революция е творческа революция, защото тя разрушава старото и твори, създава ново. След победата на Октомври съветският народ успя да увлече след себе си най-прогресивната част от човечеството и да демонстрира на практика как се изгражда новия свят. Този народ построи общество, което даде възможност за всеки човек да се реализира в живота, даде му правото да работи не за чуждата печалба, а за благото и просперитета на собствената си страна и социализма, за бъдещето на децата.  Построи общество, в което най-висшите ценности бяха справедливостта, дружбата и братството между народите.

Ето, това беше най-великото постижение на 20-ти век.

Делото на Великия Октомври не остана в миналото. Неговите идеали живеят във всички нас, в онези, които строят новото справедливо общество в Китай и Виетнам, в Куба и Венецуела, в Новорусия. Живеят в онези хора, които, без да щадят себе си, се борят за свободата на всеки един работник по света.

Сигурен съм, че българският народ помни и днес заветите на Ленин и Сталин, на Благоев и Димитров, и отново ще тръгне по творческия път на Революцията – по пътя на Социализма на 21-ви век.

Честит празник, другари!

Честита годишнина на Октомврийската победоносна социалистическа революция!

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2014
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: