Вие четете...
Новини

Михаил Миков: Северозападът е забравян, когато има дясно управление и със стъпки на размразяване, когато левицата участва в управлението

DSC09419Радвам се, че съм в нашия революционен, горд, беден, но винаги борчески Северозапад. С тези думи Михаил Миков се обърна към пълната зала в читалище „Развитие“ във Враца.

„Днес БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тръгва към тези избори с една едничка цел – да реализира най-силното, най-мощното и най-истинското автентично представителство на левицата в България“, каза той. Миков обясни, че в коалицията влизат комунистически и социалдемократически формации, екологични организации и БСП. Според него то е автентично, защото днес на политическата сцена се появяват формации от бивши политици от БСП, които заявят, че политиката не е лява или дясна.

„Политици, които БСП и българската левица е издигала на върха, които днес с действията си разбиват единството на лявото пространство. Но въпреки това БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ върви напред. Върви така, както 120 години – през опозиция и през власт, през съпротива и нелегалност, през Томин мост, Вълчешкия дол, шлеповете на Дунава, защото тя има една основна задача – да представлява интересите на по-голямата част от българските граждани“, допълни председателят на БСП. Той обясни, че това са  хората от селото, хората от завода, хората на умствения труд.

„На младите, които разбраха какво е дясна политика, когато три години доходите бяха замразени. Когато възрастните хора бяха смятани за лош човешки материал“, припомни той. По неговите думи, когато някой казва, че няма значение каква е идеята и платформата, повечето хора са разбрали в живота си, че това има значение.

„Има значение каква политика води България. Има значение кой автентично представлява българския северозапад. Забравян, когато има дясно управление и със стъпки на размразяване, когато левицата участва в управлението. И след нас ще има България, ще има левица в България, ще има и победи за левицата в България“, заяви Михаил Миков.

„Ние сме тръгнали в тази борба, защото имаме мисия. За достоен живот и справедлива държава. Това ни мотивира да искаме вашето доверие“, каза Георги Божинов, водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Враца. По неговите думи едно или друго управление дава справедливост за определени хора и даде пример с поделението във Враца, което е било закрито от предишно правителство, възстановено от кабинета „Орешарски“ и отново замразено от служебното правителство. „Но всичко това струва пари на хората, както и тяхната надежда и страдание на много семейства“, допълни той.

По-рано през деня Михаил Миков посети Бяла Слатина, Борован и Криводол. Той имаше удоволствието да връчи партийните книжки на много млади хора в цялата област. Посещението му във Враца и Монтана завърши неформална среща с младежи, като им пожела много успех, борчески ентусиазъм. „Ако не можете да пробиете, понякога си проправяйте път с лакти, защото вие сте бъдещето на България и вие сте наследници на социалистическата идея“, заключи Миков.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2014
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: