Вие четете...
Новини

Михаил Миков: Всеки политик трябва да защитава ядрената ни енергетика

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се бори за едно по-справедливо отношение към обикновения човек. По- справедливо означава по-добри доходи, както и строителството на „Южен поток”, който минава през 7 плевенски общини. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на среща с граждани на Плевен, Долна Митрополия и Червен Бряг. По думите му проектът „Южен поток” ще даде на хората работа и добри доходи, ще съживи Северна България и затова строителството му трябва да започне максимално бързо. „Вече имаме категоричен отговор, че проектът съответства с европейското законодателство, така че служебният кабинет трябва максимално бързо да отпуши строителството”, категоричен бе Миков. Той заяви, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не е свалила от дневен ред и строежа на АЕЦ „Белене”. Според него това е проект, който не е просто на Плевенска област, а на цяла България. „Ядрената енергетика е нещо, което всяка партия и всеки политик в България трябва да защитава, защото тя ще донесе по-голям икономически суверенитет и технологично развитие на страната”, добави той. „Нашите кандидати отстояват такъв тип политика и смятам, че гражданите на Плевенско ще подкрепят БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, каза още председателят на левицата.
Относно социалната политика Миков заяви, че едва ли връщането Швейцарското правило удовлетворява към момента желанията на пенсионерите за по-справедливо обезщетение за времето, в което те са работили, но то е посока, в която БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ смята, че трябва да върви политиката по отношение на възрастните хора. Той бе категоричен, че едва ли и увеличението на кръга от хора, които получават енергийни помощи, решава всички проблеми или пък таксата при личния лекар, която беше намалена от 3 на 1 лев, може да реши проблемите с достъпа до здравеопазването,но всичко това е знак за една по- справедлива политика. „Днес отново се готвим за избори. Трети вот за по-малко от година и половина. Хората са изморени и нямат вяра във възможността на партиите, политиците и държавата, че те могат да бъдат по-социални, а бизнесът не вярва, че могат да бъдат печелени обществени поръчки, без протекцията на политици и партии”, каза още Миков. По думите му на предстоящите избори трябва всички да гласушат, въпреки купувачите на гласове, въпреки тези, които притискат и заплашват хората, защото БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предлага най-справедливата политика.
На среща с младежи от плевенска област лидерът на социалистите заяви, че в България има перспектива, работа за компетентни млади хора и затова те трябва да учат усилено.”Трябва да има връзка между образование и производство, защото в някои сериозни предприятия, които посетих, има и недостиг на квалифицирана работна ръка. Големите проекти дават възможност за наемане на висококвалифицирани хора”, завърши Михаил Миков.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2014
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: