Вие четете...
Документи, Новини

„Върнете в ефир Петър Волгин!“ – отворено писмо до БНР

b756aa9bbe72db5ab037338481f20297Уважаеми Госпожи и Господа от ръководството на БНР,

От името на ПП „Съюз на комунистите в България“ (член на коалиция „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ) и Движение „Че Гевара“ се обръщам към Вас с настояване да преосмислите решението си и отново да предоставите ефир на предаването „Деконструкция“ с водещ Петър Волгин.

В България хората, които споделяме идеалите за Свобода, Справедливост, Солидарност и Социализъм сме милиони, а предавания като „Деконструкция“, които да отразяват нашите мисли и идеи – са единици. Това не е критика към ръководството на обществените и частните медии, а жестока констатация. За съжаление българските медии най-често страдат от едностранчивост, цензура и автоцензура, която не е адекватна на обществените политически и идеологически реалности.

Петър Волгин е журналист със свое виждане и ярка позиция. Свалянето на „Деконструкция“ от ефир е проява на необоснована цензура и политическо късогледство.
Като представител на българската социалистическа и комунистическа политическа общност, която защитава интересите на милиони наемни работници, настоявам за Вашата адекватна реакция. Днес нямаме нужда от Вашия „демократичен“ фашизъм, който затваря устата на инакомислещите.

Ако в обществените медии няма ефир за свободното слово, то те се превръщат в механизъм за дезинформация, промиване на мозъци и налагане на нацистки практики.

Силно се надявам, че все още имате човешко достойнство и политическа смелост, за да промените решението си относно „Деконструкция“ и Петър Волгин. Силно вярвам, че повече няма да спирате и да цензурирате предавания, които не са удобни на десните гаулайтери.
Уверявам Ви, в България левите идеи няма да изчезнат и Вие сте задължени да се съобразявате с този факт. Както давате ефир на откровено десни журналисти и политици, така ще подхождате и спрямо даването на ефир за леви журналисти и политици.

Повече от ясно е, че Вашето решение е начин за разправа с българската лява журналистическа мисъл. Но не си струва да се самозабравяте – „Не се гаси туй, що не гасне“.
Сега имате само един правилен ход – да спрете с политическите репресии и да се превърнете от дясна подмазваческа в национална обществена медия.

Простете за възмущението, което изпитвам към вашите методи на работа, но, след като милионите наемни работници Ви плащаме заплатите със своите данъци – необходимо е да се съобразявате с нас и нашите желания, а не само с желанията на едрия бизнес и западните лакеи.

Върнете в ефир Петър Волгин!

Павел Иванов
Председател на ЦК на ПП „Съюз на комунистите в България“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

септември 2014
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: