Вие четете...
Новини

ЗА ЕДИНЕН ЛЯВ ФРОНТ! ЗА ЛЯВА БЪЛГАРИЯ! ЗА СОЦИАЛИЗЪМ!

BotevСЪВМЕСТЕН ПРИЗИВ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЮРО НА СЪЮЗА НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ДВИЖЕНИЕ „ЧЕ ГЕВАРА“

Наемни работници, безработни, младежи, жени, самонаети, дребни предприемачи!

Политическото бюро на Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ разгледаха на свое съвместно заседание редица въпроси, свързани с положението на представителите на работническата класа и на ощетените трудови слоеве в България, и стигнаха до убеждението, че ситуацията изисква обединение на всички сили на обикновения трудов български народ, изисква изграждането на единен фронт от всички партии, определящи се като част от лява България, независимо от съществуващите между тях разногласия, доколкото тези партии искат съвместно да се борят за непосредствените неотложни нужди на трудовите хора. Политическото бюро на Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ призовават хората на труда от всички леви партии да направят всичко, което зависи от тях, за да повлияят на своите партии в интерес на техните съвместни действия и обединението им около коалиция „БСП лява България“.

Българи!
Наближава 25-тата годишнина, откакто в България беше унищожен социализма. Скоро ще отбележим годишнината на едни от най-тежките 25 години в историята на нашия народ, които превърнаха обикновените хора в жертвен агнец, изгорен пред интересите на капитала. 25 години, в които капиталистите успяха да действат съвсем свободно и да разберат какъв ред трябва да наложат в България, за да сведат до минимум своите разходи за издръжка на трудовите слоеве, да създадат единствено мизерни условия за човешкото съществуване на мнозинството българи.
Резултатът от 25 години капитализъм е очевиден – безработица, нищета, разрушено стопанство, демографски и образователен срив.
Капитализмът не е в състояние да ни даде нито спокойствие, нито работа, нито ред.
Международната политика превърна България в незначителна зависима държава – без перспектива и без ресурси.
Гражданите станаха предмет на покупко-продажба, обект на натиск и икономическо потисничество.

Тъй като не са в състояние да възстановят българската икономика, тъй като не са в състояние да гарантират работа и прехрана, представите на българската капиталистическа класа днес се обединяват за нова атака срещу хората на труда. Навсякъде те се стремят да намалят работната заплата, чиято покупателна способност и в момента не е в състояние да обезпечи дори жизнения минимум на хората. Въпреки безработицата, капиталистите се опитват повсеместно да увеличават работното време.
В цяла Европа, в целия свят капиталът премина в настъпление срещу трудовия народ.
Преходът към капитализъм издигна планини от държавни и фирмени дългове, а западните ни приятели още повече увеличиха тези задължения.
Кой ще плаща?
Според капиталистите това е задължение на трудова България.
Дълговете на капиталистите са стоварени върху раменете на обикновените граждани. А тези дългове представляват единствено правото на определени бизнес-кръгове без всякакъв труд, без да участват в производството, да присвояват за себе си част от продукцията, произведена от обикновените трудови хора.
Настъплението на капитала се стреми да принуди хората на труда да работят още повече, да произвеждат повече и да позволят на „работните“ бизнесмени да грабят още повече.

Лява България трябва да спре да отстъпва и да позволява да бъде ограбвана, за да не разреши на капитала да превърне страната ни в пустиня.

НЕОБХОДИМ Е ЕДИНЕН ЛЯВ ФРОНТ!
НЕОБХОДИМА Е ЛЯВА БЪЛГАРИЯ!
НЕОБХОДИМ Е МОДЕРЕН ПЪТ КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ!

Хората на труда в България могат да се освободят от мизерията си единствено, ако премахнат господството на капитала и установят реална своя гражданска власт; ако се обединят без разлика от пол, вяра, националност; ако вземат в свои ръце икономиката и я възстановят. Хората трябва да спрат да се страхуват от силите на капитала и да станат ковачи на своето собствено щастие. Поражението отпреди 25 години, което все още стряска съзнанието на милиони българи, трябва да бъде забравено.

Сега е времето за единна борба по целия фронт, за борба за власт на обикновените хора, за разрушаване диктатурата на капитала, за решително настъпление срещу цитаделата на злото и реакцията. Време е за обединение в борбата за обикновеното съществуване, в борбата за прехраната, в борбата за мир и бъдеще. Трудова лява България трябва да се изправи като единна армия в тази борба, да се обедини като Класа, да се възправи срещу класата на експлоатацията, капитала и предателите на България.

Да разрушим преградите, които издигнаха между нас! Да застанем заедно без разлика дали сме комунисти, социалисти, социалдемократи, земеделци, синдикалисти или анархисти, демократи, за да се борим срещу тежката нищета, в която живее България!

Всички трудови хора – комунисти, социалдемократи, анархисти, демократи… – не искат да допуснат заплатите им да бъдат орязвани. Те не искат да работят в глад и студ. И затова трябва да се обединят и да стегнат редиците си в отговор на настъплението на едрия капитал.

Всички работници – комунисти, социалдемократи, анархисти, демократи… – не искат повече да се скитат ден след ден в търсене на работа и прехрана. Всички обикновени хора са заплашени да останат на улицата всеки един момент. Ето защо те трябва да се обединят за борба срещу всичко онова, което увеличава безработицата, а безработицата тепърва ще се увеличава. Ще се увеличава, защото капиталистическата система ще продължи да трупа печалби на гърба на мизерията и нищетата на хората.

Днес лява България трябва да се обедини, за да защити интересите на българския народ. Днес имаме нужда не от икономически хаос, а от планомерно разпределение на суровините, от планомерното им използване, нуждаем се от контрол върху цените.

Всичко това няма да е възможно, докато капиталистическата десница продължава да управлява икономическите процеси и да контролира властта над гражданите. Цяла трудова и лява България трябва да се обедини за борба срещу този грабителски контрол, за да разкъса веригите на пазара, за да премахне вакханалията на цените и липсата на покупателна способност.

Лява България – комунисти, социалдемократи, синдикалисти, анархисти, демократи… – трябва да се изправи срещу пристъпите на капитала.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ призовават всички леви партии, всички работници, безработни, младежи, жени, самонаети и дребни предприемачи, да се обединят в подкрепа на единното семейство на Коалиция „БСП лява България“, за да успеят да се противопоставят на атаките на капитала и да спасят бъдещето на страната. Имаме желязна воля за единство на левите сили в България, в която ще се разбие всеки опит за разединение на нашето единство.

Ако всички трудови хора на България си протегнат ръце един на друг в цеховете, в предприятията, в заводите, в градовете и селата, то тогава всички партии, работещи за социализъм, за справедлива и свободна България, ще бъдат принудени да се обединят за съвместна отбрана и работа срещу капитала. Само в този случай те ще преодолеят своята колебливост в борбата за една нова социалистическа България.

Обединението на левите сили в Коалиция „БСП лява България“ е първата крачка по онзи път, който трябва да ни изведе до реални политики за премахване на робството на капитала, за премахване на мизерията, за премахване на социалното неравенство и безработицата, за свобода и щастие.

ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ АТАКАТА НА КАПИТАЛА!

ЗА ЕДИНЕН ЛЯВ ФРОНТ!

ЗА ЛЯВА БЪЛГАРИЯ!

ЗА СОЦИАЛИЗЪМ!

 

ПБ на СКБ
Движение „Че Гевара“

17.08.2014 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2014
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: