Вие четете...
Новини

Имаме нужда от единен фронт на левицата! Имаме нужда от Социализъм!

red6_oДнес повече от всякога се нуждаем от единен ляв политически фронт. Ляв фронт, който да отговори на политическите реалности и да генерира единодействие на политическите субекти от лявото пространство. Единният ляв фронт предполага съвместна работа и борба на хората на наемния труд и на техните политически организации за постигане на ясни, оформени и реалистични цели. Тези цели са част от стъпките, насочени за борба със системата на капитала, за борба с партиите на либерализма, консерватизма и шовинистичния национализъм, и по своя характер категорично отхвърлят всякакво сътрудничество с подобни икономическо-политически субекти.

Единният ляв фронт няма задача да се стреми към жертване на интересите на наемните работници, на самонаетите, на дребния бизнес и на дребните земеделци срещу някакви временни и незначителни компенсации, подхвърлени от партиите на капитала.
Единният фронт на левите сили е призван да обедини усилията на хората на труда в днешното капиталистическо общество в защита на техните еднакви към сегашния момент жизнени интереси и права срещи реакционната дясна политика и нейните политически организации.
Левия фронт трябва да организира представителите на трудовата класа, да укрепи техните партии и организации, и да провали плановете на българската десница за законодателен натиск и експлоатация върху гражданите и мнозинството трудови българи.
Единните леви сили трябва да освободят народа от политическото влияние и зависимост от капиталистическата доморасла хунта, да изолира представителите на капитала и партиите им, за да насочи страната ни към освобождаване на труда от капиталистическата зависимост.
Левите сили не могат да се обединят, за да засилят положението на статуквото, защото така ще изправят срещу себе си обикновения български народ. Левите сили могат да се обединят единствено, за да търсят заедно пътя към отхвърляне на дясната политика на експлоатация, ограбване и мизерия.

Съюзът на комунистите и „Че Гевара“ ще бъдат част и фактор в бъдещия единен фронт на труда, за да отхвърлят всякакви опити за класово сътрудничество, както и за да преодолеят порочната практика на изборни компромиси в името на самоцелната политическа власт. Това е единственото условие, за да се обединят партиите от левия български сектор – отхвърляне на всякакви практики за работа в името на властта и постигане на работен режим в името на интересите на обикновените българи.

Левите сили могат да се обединят само върху тезата за промяна на капиталистическата система, която система лишава повечето граждани от препитание, образование, здравеопазване, труд, от политически права, от спокоен и мирен живот, от средства и ресурси за нормално съществуване.

Единението в борбата на левите сили е част от борбата на трудовите граждани срещу експлоатиращата капиталистическа класа.
Единният фронт е фронт срещу политическите и икономическите интереси на капитала и неговите партии.
Този фронт има своята тактика и своята посока. Тази тактика и посока категорично отхвърлят принципите на задкулисните пазарлъци за министерски кресла, депутатски мандати, данъчни рестрикции и разпродажба на обществено имущество. Фронтът е част от идеята за национално и социално единодействие, насочено към преодоляване на капиталистическата пропаганда и политика.
И това преодоляване е немислимо без ясно класово противопоставяне и борба за интересите на обикновените български граждани, за наемните работници, безработните, младежите, жените, пенсионерите, дребния бизнес.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ ще бъдат част от този ляв фронт, защото това е нашият избор и убеждение.

Ще работим за неговото осъществяване и няма да забравим, че нашият път е път към социализма.

Павел Иванов – Председател на ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

август 2014
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: