Вие четете...
Новини, International

Германия: Бизнес-тероризъм в Дрезден – българи и гърци излизат днес на протест

dresdenВ продължение на 10 месеца 40 работници от български и гръцки произход са жертва на брутална експлоатация в Дрезден, Германия, като са подложени на ужасяващи условия на труд и живот, на липса на основни мерки за сигурност, на неплащане на заплати, на произвол и заплахи.
Изплащането на заработените от хората средства е рядко и не надвишават 50 евро на седмица. А наскоро са им дали само по 15 евро. Работодателят се извинява с големите разходи, които трябва да прави, със закупуването на оборудване и т.н.
Властта на работодателя няма граници: често срещан е фактът на налагането на глоби на работниците. Преди време, когато един работник е паднал от четвъртия на третия етаж, поради липса на защитно оборудване, той е глобен с 80 евро, защото пробил гипсокартона.
Откровена наглост е отговорът на работодателя на искането на работниците да бъдат изплатени заплатите им, за да могат най-малкото да си купят храна: „Идете на супа в кухнята на Червения кръст“. След водопад от словесни атаки и заплахи, когато работниците започнали да реагират на неприемливата ситуация, работодателят заявява, че „всеки е свободен да си отиде“ и че има „много хора, които са гладни в България“.
Частният тероризъм достигна своя връх в събота, 19 юли, когато работник е бил брутално пребит от хора на работодателя и трябвало да бъде изпратен в болница за оказване на първа помощ.
Въпреки това, въпреки заплахите и бизнес-тероризма от страна на работодателя работниците са решени да не се огънат и решително да се противопоставят.
Работническата комисия на имигрантите в Дрезден осъжда тероризма и призовава работниците, заедно с гръцката и българската общност на Дрезден, на митинг пред строителната площадка днес, вторник, 22 юли, от 19 ч.

По 902.gr

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юли 2014
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: