Вие четете...
Новини, International

Съвместно заявление на Комунистическите и работническите партии от страните на Средиземноморието срещу унищожаването на химическо оръжие в Средиземно море

434464.jpg_205347674Въпреки настойчивите и многобройни протести, се подготвя реализацията на плана за унищожаване на химическото оръжие на Сирия в акваторията на Средиземно море между Италия и о-в Крит (Гърция), което може да доведе до непредсказуеми последици за околната среда и народите.

Комунистическата партия на Гърция вече осъди този план, както в националния парламент, така и в Европейския парламент. В различни градове на Гърция, в частност – о-в Крит, се провеждат протестни акции.

В тази връзка със Съвместно заявление излязоха Компартията на Гърция, Компартията на народите на Испания, Компартията на Италия, заставящи срещу подобно развитие на събитията. Това Съвместно заявление е открито за подписване и от другите комунистически и работнически партии от страните на Средиземноморието.

–––

Комунистическите партии са срещу унищожаването на химическото оръжие в Средиземно море Комунистическите и работническите партии от Средиземно море, подписали това заявление, изразяват своя категоричен протест срещу унищожаването на химическото оръжие на Сирия, което ще се случи в Средиземно море, въпреки неговия закрит характер. Това решение може да доведе до замърсяването с токсични химически отпадъци огромна площ, до замърсяването и разрушаването на околната среда, последствията от което могат да бъдат непредсказуеми за здравето на населението.

САЩ и ЕС, след като със своята намеса усилиха продължаващото кръвопролитие сред сирийския народ, сега поставят под заплаха здравето и живота на милиони хора от цялото Средиземноморие, особено в неговите крайбрежни райони. Според съобщенията, зад този проект се крият огромни интереси на предприемачески кръгове, провеждащи експерименти в Средиземно море, за да намерят решение за повишаване на своята рентабилност. Още веднъж се потвърждава, че ЕС и САЩ са врагове на народите, че те изразяват интересите на монополите, че те не взимат под внимание човешкия живот.

Ние осъждаме мълчанието на големите средства за масова информация по този въпрос и изразяваме нашата солидарност с протестите срещу унищожаването на химическо оръжие в Средиземно море.

Призоваваме всички народи от Средиземноморието да дадат отпор на тези опасни планове!

КП на Албания
Алжирска партия за демокрация и социализъм (PADS)
Инициатива за комунистическо възраждане във Франция
Съюз на революционните комунисти на Франция
КП на Гърция
КП на Италия
Ливанска КП
КП на народите на Испания
КП на Турция

Заб.: СКБ и движение „Че Гевара“ се присъединяват със своята комунистическа солидарност към акциите на протест срещу унищожаването на химическо оръжие в Средиземно море и подкрепят декларацията на другарите ни от средиземноморския басейн.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

юни 2014
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: