Вие четете...
Новини

Съюзът на комунистите: Искаме правото на автономия за българите в Украйна, Сърбия, Румъния и Македония

comlionСъюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, водени от факта, че, след идването на власт на хора с откровена профашистка и националистическа ориентация в Република Украйна, българското етническо малцинство е подложено на открит терор от страна на узурпаторите, се обръща към българското Народно събрание и Правителство с настояването да бъдат предприети всички необходими мерки, за да се гарантира и осигури на традиционните български общности, живеещи в Украйна, Сърбия, Румъния и Македония, правото на българско гражданство и правото за институционализиране на тяхната културна, икономическа и политическа автономия.

Това ще даде на българите от тези държави закрила и възможност за законна намеса при заплаха за техните културни, политически и икономически права. Опасността е особено силна спрямо обикновените българи в посочените страни, които продават работната си сила, за да съществуват, и почти не се отнася до тамошните богати бизнесмени с български произход, чието богатство им дава по-големи възможности за самосъхранение. СКБ и „Че Гевара“ смятат, че България е длъжник, както на работещите българи у нас, така и спрямо работещите граждани от други страни, които са с българско самосъзнание.

Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ заявяват, че не може да съществува никаква стабилност и демокрация спрямо нашите братя от Украйна, Сърбия, румъния и Македония, ако те не получат защита на тяхната идентичност, труд и съществуване от страна на Република България; ако не получат правото на автономия в рамките на държавите, в които живеят.

Пресбюро на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

май 2014
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: