Вие четете...
Новини

ЧЕСТИТ ПЪРВИ МАЙ, ХОРА НА ТРУДА! ПОКЛОН ПРЕД РАБОТНИЦИТЕ – ЖЕРТВИ НА КАПИТАЛИЗМА!

1MРаботещи мъже и жени от Европа,

ИНИЦИАТИВАТА на комунистическите и работническите партии на Европа по повод на 1 май изпраща своите горещи поздрави към работническата класа, към авангарда и движещата сила на общественото развитие, чиято мисия е премахването на капиталистическата експлоатация. Почитаме смъртта на чикагските работници, на всички жертви, които нашата класа даде, които днес сочат пътя за борба срещу съвременното робство.

Капитализмът не може да реши основните проблеми на хората. Той е зла, експлоататорска система, която измъчва милиони работници, която създава бедност, безработица, кризи и войни. Тази система не може да се хуманизира; капитализмът не е единственият път за народите. Всички онези, които след контрареволюцията през 1991 г. обявиха началото на ерата на световния мир начело с ЕС и НАТО, като нейни гаранти, бяха опровергани. Драматичните събития в Сирия и в други страни, и особено в Украйна, империалистическата интервенция на ЕС, САЩ и НАТО, които унищожават хора, учат, че, ако хората не стават господари на собствената си земя, след това те ще пролеят кръвта си в менгемето на безмилостната конкуренция и експлоатация на пазарните, които се борят помежду си, с цел да се възползват от богатствата, създадени от работниците.

Работниците изпитват директно върху себе си последиците от капиталистическата криза, атаката срещу правата на работническата класа, която атака има за цел да наложи навсякъде условията за много евтина работна сила, условията на съвременното робство върху наемните работници и бедните народни слоеве. Ликвидацията на колективните трудови договори, либерализацията в гъвкавите трудови отношения, в изпитателните срокове при започване на работа, при уволненията, заплахите от страна на работодателите в условията на драматично нарастване на безработицата, представляват предпоставки за увеличение на капитала, за да може той да излезе от кризата върху гърба на обикновените хора. За да постигнат целта си, капиталистите и техните съюзи, като ЕС, мобилизират антикомунистическа, антиисторическа пропаганда и провокативно фалшифицират истината като изравняват комунизма и фашизма, насърчаванет фашистките орди.

Работниците не трябва да се заблуждават от декларациите на капиталистите, на ЕС и техния обслужващ медиен персонал, че капиталистическото развитие може да означава просперитет за народите. Всяко капиталистическо „възстановяване” ще стъпи върху руините на правата на работническата класа, на Хората на труда. Бизнесът може да е силен, ЕС може да е силен, единствено за сметка на работещите, единствено за сметка на бедните трудещи се.

Работническата класа има своя опит, има своя изпробван път, който да следва. Това е непрестанна и незатихваща класова борба срещу работодателите, водена от обединени и организирани на работните си места и по местоживеене хора на наемния труд. Огромното богатство, което хората на труда произвеждат, може да бъде тяхна собственост, за да се удовлетворят постоянно нарастващите нужди на обществото и народите, които днес са задушени в оковите на капиталистическата експлоатация и ЕС.

Ние почитаме 1-ви май, почитаме жертвите и кръвта, дадени от нашата класа!
Ние изпращаме боен поздрав до всички първомайски митинги в цяла Европа, решени сме да играем водеща роля в организацията на класовата борба за правото на всеки народ да избере своя собствен път за развитие, включително и за правото да се освободи от зависимостта си от ЕС и НАТО, за засилване на борбата за социализъм, за премахването на експлоатацията на човек от човека.

ДА ЖИВЕЕ РАБОТНИЧЕСКИЯТ ПЪРВИ МАЙ!
ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2014
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: