Вие четете...
Новини

Приятно ни е да се запознаем: Съюз на комунистите в България

comlionСъюзът на комунистите в България е комунистическа партия от Нов тип. Нашата партия принципно се различава от всички останали български партии, които маршируват днес на политическата арена. Друга такава партия няма и всеки опит СКБ да бъде оценяван по аналогия с останалите политически субекти е грешен и не води до истината.

Съюзът на комунистите в България не е просто общност на привърженици на социализма, а организация на конкретна обществена класа – на работническата класа, на пролетариата, за който говорят Маркс, Енгелс, Благоев, Ленин… Историческата задача на нашата класа е унищожаването на капиталистическата система и изграждането на комунистическо общество. СКБ е партия, която по най-тесния начин е свързана с работниците – тя познава техните интереси, проблеми, грижи, недостатъци. Съюзът на комунистите живее живота на нашата класа. Без тази връзка ние нямаше да имаме никакво право да се наричаме комунисти, макар че досегашните комунистически партии бяха точно такива – комунистически само по име, защото не бяха партии на работническата класа.

Идеологията на СКБ е марксизмът-ленинизмът – истинската научна теория, която единствено е способна да помогне на пролетариата да реши своите цели и задачи. Нашата идеология вече е доказала на практика своята жизненост и сила.

Организационната форма на СКБ е изградена на основата на демократическия централизъм организация на професионални революционери, доколкото това пряко произтича от поставените пред нашата партия цели и задачи и съвременните условия на борбата й.
Членовете на нашата партия трябва да бъдат убедени и непремирими борци за постигане на интересите на работническата класа – революционери, които изпълняват своята комунистическа работа не от време на време, според желанието и случая, а работят професионално, ежедневно и постоянно. Целият живот на членовете на СКБ е посветен на борбата за социализъм и комунизъм, всичко останало (семейства, деца, професия) е второстепенно.

Съюзът на комунистите в България е ОРГАНИЗАЦИЯ, СИСТЕМА, действаща според определен план, работоспособна и наложена структура, в която всеки член изпълнява своя функция, отговаряйки за определена част от съвместната, обща за всички работа.
Нашите членове ясно знаят какво трябва да свършат и как да го свършат, те притежават ръководна революционна теория, на която се опират.

Съюзът на комунистите в България знае как да работи и в легални, и в нелегални условия, защото знае, че капиталистическата диктатура трудно ще се съгласи да тръгне към социализъм и комунизъм. Капиталистическата диктатура със своите партии и финансови ресурси се стреми по всякакъв начин да попречи на радикализирането на работниците и на тяхната политическа победа, да възпре работата на СКБ, за да остане работническата класа безсилна и недееспособна, за да се съхрани статуквото, което ни вкара в Ада на ЕС и НАТО.
Тактическата задача, която днес стои пред СКБ е преодоляване на разкола в работническата класа, създаването на широк Народен фронт за социализъм и разобличаването на национализма като тоталитарна капиталистическа диктатура.

Политическата активност на работниците в България е факт, но работническата класа у нас все още действа стихийно, неорганизирано и не е успяла да постигне единството си. Днес съществува и друга капиталистическа сила, която опитва да се възползва активността на българските трудещи се. Това е реакционната сила на ралични профашистки организации в т.ч. и фашистващите популистки медийни партии.

Може ли да се преодолее този проблем? Да, може!

Специална помощ в нашата работа ще ни окаже активната и максимално широката пропаганда и агитация срещу различните видове национализъм, срещу опортюнизма на „левиците“ в България, срещу ревизионизма, срещу капиталистическия „патриотизъм“, социал-шовинизма и буржоазния пацифизъм. Необходимо е да разясняваме, че понятия като „народ“, „нация“, „класово сътрудничество“ са дълбоко погрешни и не отразяват истинската ситуация в България. Съюността на капиталистическата държава, капиталистическата демокрация, фашизма, национал-социализма, империалистическите войни и др. трябва да бъдат подробно разяснявани от класова позиция – във всеки конкретен случай да се показват интересите на една или друга класа и на всяка политическа сила.

Сега най-важното е да работим за гарантиране на единството на работническата класа. Необходимо е да подкрепяме всеки демократичен протест на трудещите се, без значение откъде е иницииран. Само така бихме могли да преодолеем възникналото отчуждение и размиване между трудещите се от различните отрасли и региони в страната ни. И само на тази основа впоследствие е възможно да се създаде единен работнически фронт, който да стане основата на широк Народен фронт.

Но, всичко с времето си.

Нека продължаваме работата си.

Когато успеем да разрушим влиянието на капиталистическата пропаганда над работниците и да дискредитираме политическите партии на сегашната диктатура и статукво, значи сме успели да постигнем половин победа!

За Социализъм! За България!

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2014
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: