Вие четете...
Новини

Съдът отхвърли иска на Богдана Карадочева срещу Костадин Чакъров

chakyrovСъдебният иск на Богдана Карадочева срещу бившия председател и настоящ член на ЦК на Съюза на комунистите в България беше отхвърлен като неоснователен.
Певицата беше разгневена на Костадин Чакъров, че той изнесе истината за нейния баща публично.

Преди време Костадин Чакъров в предаването на Мартин Карбовски сподели:
„Колкото до бащата на Богдана Карадочева, това не го одобрявам. А неговият случай е следният. Той бил любител на жените. Но го вкарали в някаква интрига и той посегнал на 14 годишна. Затова го вкарват в лагера и той там умира.“

Богдана Карадочева се засегна и реши да спретне съдебна разправа с един комунист, който говори истина, която не е изгодна за „демократите“.

В същото предаване др. Чакъров разясни, че не може да става и дума за някакви социалистически „лагери на смъртта“, а реално говорим за обикновени затвори за рецидивисти и престъпници. Според него, от общо 1018 или 1118 затворници, едва 30-40 са били изпратени там за бунтарство по политически причини, останалите били рецидивисти.

„Лагерът в „Белене“ бе създаден по френски образец и тертип. Наказателното право във Франция казва, че рецидивистът не подлежи на възпитание, а трябва да се изолира. Ако си бил в затвора, излязъл си и продължаваш да правиш бели, нямаш място в обществото. Тогава се събираха първият секретар, кметът, прокурорът, шефът на МВР, човек от ОФ, шефът на кварталната организация и вземаха решение даденият тип моментално да бъде въдворен в Ловеч. Аз познавам такива хора от „Кючук Париж“ в Пловдив – Боро Магарето и Хасан Циганина. Те бяха абсолютни криминали и лежаха в Ловеч”, каза в предаването Чакъров.

Карадочева се опита да отхвърли тези твърдения, използвайки съдебната власт, но с днешното решение българският съд индиректно призна правотата на думите на бившия председател на СКБ.

Така за пореден път беше разрушен митът за „лошия“ социализъм и „добрите“ антикомунисти. Днес съдът обяви окончателно, че няма основание Костадин Чакъров да бъде съден за клевета за думите му, не даде ход на делото и така посочи кой говори истина и кой си измисля история.

Нека г-жа Kарадочева запази споменa за своя баща светъл, но нейният спомен не променя фактите около неговото битие, а то, както и битието на останалите т.нар. „антикомунисти“, изобщо не е за мирисане.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2014
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: