Вие четете...
Новини

Подлост, прикрита като „левица“

volk-v-ovechej-shkure„Марксистките думи са станали в наши дни прикритие за пълното отричане от марксизма…“ – беше казал Ленин през 1915 г. За съжаление и днес марксистката „риторика“ се използва от либерали, прикриващи с нея своята буржоазна същност.
Подобни словоизлияния днес са под път и над път. Разбира се, няма да ни стигне нито времето, нито силите да ги опровергаем едно по едно. Още повече, че подобно поведение е съвсем планирано и целенасочено.
Буржоазията добре е усвоила уроците на 20-ти век и на своя разгром тогава. Тя винаги е изучавала добре причините за своето поражение и корените на успехите на болшевиките. Сега буржоазията вече не иска да допуска предишните грешки.
Един от най-важните изводи засяга сферата на идеологията – при никакви обстоятелства не трябва да се оставя без внимание интелигенцията, особено нейните прогресивни, склонни към революционност слоеве, които рано или късно отново задължително ще открият марксизма. И буржоазията прави всичко възможно, вместо истински революционен марксизъм – марксизма на Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин, да подхлъзнат интелигенцията към някаква пародия на марксизъм – марксизъм, освободен от революционност под вида на ревизионизъм или социал-реформизъм, а най-добре като либерализъм, украсен с марксистки внушения и дори с цитети от класиците. На българска почва представителите на тези течения вече много ясно се определиха: БСП, като член на ПЕС, застава на позициите на социал-реформизма; БЛ, като член на ЕЛП – на позициите на ревизионизма, а ББЦ – стъпва здраво върху либерализма. Онези, които се намират под влиянието на буржоазната идеология, а такива с буржоазното общество са повечето от населението, които не успяват да отличат формата от съдържанието и обезателно се хващат в такива въдици.
Какво получава буржоазията от това? Най-важното – дезориентирано работническо движение, което не успява да тръгне по верния път, а следователно – да се превърне в опасност за господстващата буржоазна класа. Защото революционното съзнание в трудовите маси се внася не от някого другиго, а от революционната интелигенция. И доколкото тази интелигенция е ампутирана от революционност, дотогава капиталистите няма за какво да се притесняват.
Ето защо в съвременната българска „левица“ ние виждаме всякакви течения, които съществуват в марксистката мисъл от доста години насам. Всичко мухлясало, отхвърлено и разобличено от самата история в предишните столетия, погребано стократно от революционния опит на пролетарските маси е изкарано отново на бял свят и се опитва да се представи за „истински“, „единствен“, „модерен“ европейски „марксизъм“, който оправдава неоправданото – Европейския съюз, НАТО и техните политики…
Защо ли?
Ако искате да прецените дали някой от „левицата“ е марксист и комунист – попитайте го какво мисли за ЕС и НАТО.
Щом ви каже, че тези структури трябва да се реформират, да им се даде нов живот, да се подчинят на интересите на хората – БЯГАЙТЕ! Пред себе си имате един завършен „марксистки“ подлец!
Комунистът ще Ви отговори само с едно: „Да унищожим ЕС!“, „Да унищожим НАТО!“, „Да построим СОЦИАЛИЗЪМ!“
Е, имате ли глава на раменете си, за да видите разликата между формата и съдържанието?

 

 

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2014
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: