Вие четете...
Новини

Народът няма да остане сляп

Vasil_Levski_NarodeОтново сме пред избори.

Българската управляваща класа за пореден път изкара на въоръжение „революционно-патриотичните“ басни и заговори за „защита“ на българския национален интерес.
Парламентарни и извънпарламентарни популисти се бият в гърдите и призовават съвестта и честта на нацията, а всъщност отдавна са подготвили арената за нова серия антисоциални политики. Разпределение на властови постове и механизми в ръцете на бизнеса, засилване на бюрокрацията, националистически призиви и акции из България – това е реалността преди Евроизборите.
Сдобихме се и с извънпарламентарни „сили“, които вече дават заявка за нов грабеж с „чисти ръце“ и които не се свенят да демонстрират своята близост с олигархията и с парламентарната аристокрация в името на нови капиталистически кражби.

Вместо борба за истинска демокрация пред българите се разиграват етюди и се крещят клетви за някаква нова „борба“ с външни и вътрешни врагове. Докато националистическите групи и партии водят след себе си обеднелите маси под лозунги и призиви със седемдесетгодишна давност, парламентарните партии, без изключение, се занимават със своята обичайна дейност – измислят нови и нови начини за ограбване на хората на труда. В същото време печалбите, собствеността и капиталите на олигарсите и крупните престъпници остават защитени и гарантирани.
Олигархични и капиталистически партии дори призовават за „смяна на системата“, за отстраняване на олигархията от властта, за разширяване на „гражданския контрол“. И всичко това става на фона на шестващ сред недоволните българи български национализъм, който трябва да бъде контрапункт на прокрадващата се сянка на шестващия сред недоволните турци турски национализъм.

Разпалените от капиталистическите партии и правителството хора вече са готови да се хванат за гушите.

Този кошмар се наблюдава преди всички избори. Не сте ли забелязали това?

И в целия толкова познат ни балкански театър, в Република Босна, хората наскоро съумяха да застанат заедно срещу онези, които от години ги противопоставят едни на други. И излязоха с други призиви: „Не на национализма, Свобода на народа!“, „Капитализмът убива!“.

Такива призиви са ни необходими и в България днес.
Обединение на широките трудови слоеве, формиращи свои органи за самоуправление, непосредствено организиращи производствените процеси във всички отрасли и търсещи решения за злободневните социални проблеми – ето от това имаме нужда като българи.
За да успеем да тръгнем в друга посока на развитие – по-човешка, по-справедлива, по-благотворна.

В посока към социализъм! В посока срещу ЕС и НАТО!

Народът няма да остане за дълго сляп. Вербалните еквилибристики на журналистите и на собствениците на медиите скоро ще преминат в архива на историята. И българите ще започнат онази необходима борба за своите реални интереси, против своите истински врагове.

Точно сега България има нужда от верни призиви и хоризонти.


Павел Иванов – Председател на ЦК на СКБ

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,295 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

април 2014
П В С Ч П С Н
« Март   Май »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: