Вие четете...
Новини, International

КОМУНИЗЪМ ИЛИ НАЦИОНАЛИЗЪМ – ВЪПРОС НА ЦЕННОСТИ

1507087_603245423076923_382448778_nОбичам комунизма!
Въпреки насилието, с което комунистите бяха принудени да се защитават срещу насилието на агресори, предатели, интервенти, бизнесмени и всякакви други капиталистически субекти, идеалите на комунизма заслужават преклонение. Великият Христо Ботев, първият български осъзнат комунист, беше написал в своето произведение „Смешен плач“: „Комунистите са мъченици, защото не са важни средствата в борбата им за свобода, а идеята на тази борба.“
А Идеята на тази борба е всички хора да бъдат братя. Всеки да дава според способностите си и да взима според потребностите си. Да няма експлоатация над човек от друг човек. Да няма разлика между града и селото. Машините, автоматизацията, роботите да заменят човешкия труд. И на човека да му остане единствено да твори и да се усъвършенства в човечността си и таланта си. Да няма никакви войни, държави, граници и разделяне между хората по раса и националност. Всеки човек да бъде цяла една Вселена, която създава нови светове и нови вселени.
Ето това е идеалът на комунистите. Нима е лош? Не. Грешни и лоши могат да бъдат хората, а не идеите за свобода и достойнство.
Времето на комунизма още не е дошло. Тепърва ще го изграждаме. Комунизмът е бъдещето на Земята и човечеството.

Не харесвам национализма!
В него всичко е лошо. Започвайки с идеала. Ако целта на комунистите е блага за всички, то целта на националистите е блага само за тяхната нация. Егоистично, нали? Идеалът на комунизма е щастливо човечество. Идеалът на национализма е щастлива нация. А какво ще се случва с останалите хора – националистът изобщо не се интересува. Желателно е другите хора, извън собствената нация на националистите, изобщо да са по-далече от планетата Земя. За да не им пречат на националистическото „господство“. Национализмът разделя хората, а това е сериозен проблем. Това е конфликт, който е заложен в самата същност на национализма.
Днес престъпния облик на национализма се вижда по киевските площади, по Украйна. Неговата престъпна същност не подлежи повече на доказване.
Национализмът е в миналото и все още, донякъде, в настоящето. В бъдещето той просто няма място.

Затова, когато чуя някоя самовлюбена „умна“ персона да твърди, че комунизмът е равен на национализма и още повече на нацизма, то винаги си струва да й припомня техните движещи мотиви, цели и идеали.
Защото човек е такъв, каквито са мечтите му.

„И ще бъде ден – ден първий“.
Павел Иванов –
Председател на ЦК на Съюза на комунистите в България

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: