Вие четете...
Новини

ЗА ЕВРОПА НА НАРОДИТЕ, ЗА СОЦИАЛИЗЪМ!

prCheSKB_V1ПОДКРЕПЕТЕ ОБЩАТА БОРБА И ЕДИННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ СРЕЩУ АНТИНАРОДНАТА ПОЛИТИКА И ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И НАТО!
ДА ЗАСИЛИМ БОРБАТА СРЕЩУ КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ – ЗА ЕВРОПА НА НАРОДИТЕ, ЗА СОЦИАЛИЗЪМ!

Наемни работници, самонаети, занаятчии, бедни земеделци, жени, младежи, пенсионери, хора с ограничени възможности,
ЕС е капиталистически център, който никога не е защитавал Вашите интереси. Той е само инструмент на едрия европейски капитал, който служи за увеличаване на печалбата на монополния бизнес и пази господството му.
ЕС не може да бъде променен, не може да бъде реформиран, не може да стане се превърне в ЕС на „народите“. Заблуда е, че ЕС може да донесе някакъв прогрес и растеж за гражданите на Европа.
Народите имат интерес да се борят за промяна на тази ситуация, за привличане на повече сили, за Европа на Социализма, която да гарантира правото на труд, социалните и пенсионните права, доходите, бъдещето на хората на труда.
В нашата Родина единствено Съюзът на комунистите в България защитава единствено Вашите интереси, защитава интересите на класата на хората на наемния труд, на народа, правата на младежите.
Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, се борим срещу безработицата, срещу антинародните политики на капиталистическите правителства, включващи съкращаване на заплати и пенсии, лишаване на трудещите се от социални гаранции и права, комерсиализация на здравеопазването, на образованието, на системите на социално осигуряване, разрушаването на околната среда, ликвидирането на демократичните права и свободи.
Ние се борим срещу ЕС, който стоварва изхода от кризата върху раменете на народите.
Ние осъждаме антикомунизма, репресиите, ограничаването на суверенитета.

Ние подкрепяме:

– Борбата на наемните работници и безработните за право на пълна и стабилна трудова заетост;
– Увеличаването на заплатите и пенсиите;
– Държавното безплатно здравеопазване, образование, социално осигуряване;
– Демократичните права на работните места, социално-осигурителните права;
– Правата на трудещите, без разлика от техния произход, в цяла Европа;
– Бедните и средните земеделци;
– Опазването на околната среда, която се принася в жертва на печалбите на едрия капитал.
– Осъждането на империалистическите войни и интервенции. Борим се за мир, за унищожаване на всички американо-натовски военни бази, опълваме се срещу НАТО, „Партньорството за мир“, срещу участието във всякакви империалистически войни и интервенции.
– Борбата срещу тоталните атаки, които се засилват в условията на капиталистическата криза на свръхпроизводство и натрупване на капитала.
– Борбите на работниците, на обикновените семейства, преживяващи трагичните последици от капиталистическата криза, която драматично влошава положението на работническата класа, на народите.
– Борбите на народите от цяла Източна Европа, преживяващи болезнените последици от влизането на страните ни в ЕС.

Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, призоваваме класата на наемните работници, народите:
– Да разширят борбата за разрешаване на всички народни проблеми, да засилят отпора срещу атаките на капитала, правителствата и партиите, обслужващи неговите интереси.
– Да засилят борбата срещу Европейския съюз – съюз на капитала, унищожаващ правата на народите.

На изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 година подкрепете по всички възможни начини борбата на Съюза на комунистите в България, който осъжда Европейския съюз.
Направете слаби онези партии, които поддържат ЕС и неговата политика, които Ви лъжат, че Евросъюза е без алтернатива.
Така ще влеете сила на народната борба в цяла Европа, така работещите ще могат да водят борбата от по-добри позиции.
ЕС не служи на хората, ЕС служи на плутокрацията, на милиардерите, на богатите, изразява интересите на монополите, на концентрацията и централизацията на капитала, засилва своите функции като икономически, политически и военен блок в разрез с интересите на работническата класа и народните слоеве.

Българския народ има своя интерес да се противопостави на манипулациите от страна на ЕС, на неговите механизми, правителства и партии, поддържащи този хищен съюз. Те обещават, че ЕС може да гарантира правото на труд, да гарантира трудовите и социално-осигурителните права. Те искат да убедят хората, че могат да им предоставят по-високо равнище на живот. Но това е огромна лъжа, това е илюзия.

Какво виждаме днес? В ЕС безработните са над 30 000 000, постоянно нараства временната заетост, бедността, разрушава се бъдещето на младежите.
Работническата класа и обикновените хора са лишени от елементарни права. Унищожават се бедните земеделци, конкуренцията на монополите задушава самонаетите, засилва се неравенството и дискриминацията по отношение на жените. Преследват се чуждестранните работници.
ЕС, НАТО и САЩ използват цялата сила на пропагандната си медийна машина, за да оправдаят милитаризма си и за да разширят пазарите на едрия бизнес. Осъществяват войни, преврати и интервенции срещу други държави, както се случи в Либия, Сирия, Украйна. Разпалват омраза между държавите и народите, както личи от отношението им към Русия.
Движеща сила на това капиталистическо обединение, на този капиталистически Интернационал са интересите на монополите. ЕС се развива и налага като реакционен античовешки съюз.
Няма как този интернационален капиталистически съюз, няма как Европейската централна банка да бъдат в полза на хората и народите, както твърдят всички партии поддържащи стратегията на ЕС.
Няма как ЕС да бъде и в противовес на НАТО и САЩ, както твърдят различни защитници на този хищен съюз.
Европейският съюз тясно и целенасочено подпомага НАТО и САЩ в борбата му срещу народите от Европа и света, а в същото време се засилва междуимпериалистическата конкуренция, която засяга контрола над пазарите, разпределението на печалбите.

Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, подчертаваме, че нападението на капитала е единно и се стоварва не само върху държавите с високо ниво на дългове, не само върху държавите, които се намират в стадий на рецесия. Нападението се стоварва върху всички държави-членки на ЕС и върху всички държави, разположени на Европейския континент. Затова е необходимо да се засили общата борба и рамо до рамо на тази своеобразна барикада да застанат комунистическите партии и обикновените хора, народите. Необходима е солидарност с борбата на трудещите се от цяла Европа, от цял свят.

Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, заявяваме, че съществува друг път на развитие за народите. Чрез борбата на наемните работници се появява перспективата на друга Европа – Европа на благосъстоянието на народите, на социалния прогрес в демократичните права и свободи, на мир и социализъм.

Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, сме убедени, че всеки народ има правото на избор за суверенен, самостоятелен път на развитие, включително и правото да се освободи от веригите на ЕС, НАТО и на всяка друга империалистическа организация, Правото на борба за социалистически път на развитие.

Това е реалният отговор на организирания опит народите да бъдат измамени от богаташите.

Това е реалният, народен отговор не само на така наречения европейски скептицизъм, но и отговор на националистическите, фашистките и нацистките партии, които се стремят да използват народните страдания, народните проблеми, за да укрепят своите сили и да станат копие на диктатурата на монополите, както сега се случва в Украйна.
Тези партии, както и системата, която ги подхранва, разпространяват реакционни, изкривяващи историята теории за някаква тъждественост между нацизма и комунизма, сеят антикомунизъм.

Ние, Съюзът на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, призоваваме работническата класа, народите от Европа да отговорят на нашия призив.

Оттеглете всякакво доверие за силите и партиите, подкрепящи ЕС!

Подкрепете Съюза на комунистите в България, като част от Радикалната левица, заедно с Движение „Че Гевара“, за да бъдете по-силни в борбата срещу експлоатацията и мизерията!

НЕ на Европейския съюз на монополите, капитала и войните!


ЗА Европа на благосъстоянието на хората, на мира, на социалната справедливост, на демократичните права!


ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЕВРОПА!

Павел Иванов – Председател на ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: