Вие четете...
Новини

Комунисти изгориха знамето на ЕС – Активистите на “Че Гевара” правят аутодафе на флага в подкрепа на Крим

Снимка: в-к "Марица"

Снимка: в-к „Марица“

„Активисти на ултралявата организация “Че Гевара” запалиха знамето на Европейския съюз вчера. Акцията беше организирана в подкрепа на референдума в Крим. 20-ина  души се изкачиха до паметника и разпънаха огромен транспарант, на който пишеше: “Народи на Европа, вдигнете се”. Те издигнаха и плакати с текст: “Мы с вами, братушки” и “Фашизмът няма да мине”.
“С тази инициатива подкрепихме свободната волеизява на народа на Крим в стремежа му за отхвърляне на неонацистките претенции на хунтата да управлява в Украйна. Европейският съюз в момента е изразител на неофашистките тенденции, които заливат Украйна, каза за “Марица” председателят на Съюза на комунистите в България и лидер на “Че Гевара” Павел Иванов. Попитан защо са запалили знамето на ЕС и дали това не е криминално престъпление, той отговори: “Паленето на знамена на агресори не е криминално деяние.  ЕС в момента застава в позицията на агресор и нахлува в една чужда територия. Когато някой се стреми към война, дори и да се казва ЕС, той трябва да бъде порицан”.
Павел Иванов каза още, че поддържал непрекъснато връзка с наши доброволци, които са в Крим, и ако се наложи, от “Че Гевара” са готови да отидат там и да защитават българите. “В момента вървят едни тези в публичното пространство, че ако подкрепим  референдума, може да се страхуваме от евентуални реакции в т.нар. смесени райони в България. Но за разлика от България, Украйна не е еднонационална държава и Крим не е територия на Украйна, а република в рамките на тази страна, допълни Павел Иванов. Той се похвали, че “Че Гевара” била първата политическа организация, която се застъпила за българите в Крим.
Въпреки че акцията на ултралевите бе обявена предварително, нито един представител на органите на реда не се качи на Бунарджика. Така поругаването на флага на Европейския съюз най-вероятно за пореден път ще остане ненаказано.“
Автор: Галина ГЕОРГИЕВА, в-к „Марица“, 17.03.2014 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: