Вие четете...
Новини

РАДИКАЛНАТА ЛЕВИЦА: ДЕСЕТ ПРИЧИНИ ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПЕТ ЗАДАЧИ ЗА ИЗХОД ОТ КРИЗАТА

Image_1791715_1261. Правителството продължава икономическата политика на десницата, на Симеон Дянков и ГЕРБ, водеща към катастрофа. Вместо икономика на развитието продължава да господства икономиката на безработицата, нищетата и ограниченията, икономиката на олигархията, която унищожава всякакъв дребен бизнес и унижава достойнството на наемните работници. Хищната експлоатация на хора и на природни ресурси противоречи на националните ни интереси.

2. Води се абсолютно бездарна финансова политика. Правителството увеличи държавния дълг с 5 милиарда. Страната и икономическите субекти са затънали в дългове, които надхвърлят повече от три пъти годишния бюджет на държавата.
Правителството не успя да ограничи и да реши проблема с изнасянето на капитали. На фона на тази реалност опитите на официалната власт да привлече външни инвестиции изглеждат като откровено издевателство над българските граждани и хората на наемния труд.

3. Правителството продължава политиката си на отказ от развитие на държавната собственост върху стратегическите отрасли, с което индиректно подкрепя едрия олигархичен частен бизнес.Икономиката на България е в ръцете на чужди държави и бизнес.  Липсва всякаква регулираща роля на държавата в икономиката. Всичко е оставено на самотек. Липсва контрол над използването на материалните, финансовите, интелектуалните и трудовите ресурси. Западните собственици на страната ни се стремят да получат максимални печалби на всяка цена. Няма никакъв интерес за развитие и обновяване на производствени мощности. Упадъкът на реалния сектор в икономиката дълбае дъното.

4. Сегашното правителство не може да гарантира устойчив ръст на икономиката. Промишленост на практика няма. Страната затъна в дефлация.
Селското стопанство произвежда недостиг на хранителни продукти. Варварски е унищожена инфраструктурата на българското село. Закрити са стотици училища, библиотеки, обществена социална собственост. Големия град изяде страната и обезлюди селото. Потребностите на страната от земеделска продукция се покриват за сметка на внос. Населението продължава да се храни все по-лошо. Правителството е безсилно и безидейно в своята позиция на прозападни епигони.

5. Политиката на сляпо изпълнение на заповедите идващи от ЕС, НАТО и САЩ подрива потенциала на Родината ни.
България насила беше вкарана в НАТО и ЕС. Капиталистическата власт бяга от всякакво допитване до народа. Защитата на българската икономика е последната грижа за пропагандаторите на пазарно-икономическото блато. Липсват специалисти, експерти, кадри за развитие във всички сфери на стопанството.
В резултат износът ни е мизерен, но за сметка на това расте вносът. Ние все повече храним чужди фирми и собственици.

6. Политиката на прозападните български правителства води държавата към границата на банкрута. Общините са потънали в задължения. Социалната политика води гражданите към сигурна смърт. Такава е жестоката реалност.

7. Правителствата на капиталистическото статукво с жестока настойчивост унищожават социалната сигурност на българите. В резултат заплатите са мизерни, пенсиите – още повече, образованието и медицината – недостъпни. Продължителността на живота е колкото възрастта за пенсиониране.
Невиждани мащаби достигна социалното разслоение. Разликата между минималната и максималната заплата в страната е над 200 пъти. Положението на хиляди български семейства се влошава заради цените на хранителните стоки, облеклото, разходите за съществуване и лекарствата.

8. Политиката на правителството води до деградация на научно-техническата мисъл на страната.
Реално нямаме производство на високотехнологична продукция. Но нито едно капиталистическо правителство няма намерение да инвестира в развитието на науката.

9. Правителството на България демонстрира пълна неспособност за справяне с корупцията и другите заплахи за националната ни сигурност.
Външната политика на държавата е проява на висш слугинаж пред хрумванията на ЕС, НАТО и САЩ.

10. Военният капацитет на България е абсолютно разрушен.
За сметка на това си позволяваме да играем роля на някакъв „морален коректив“ и да участваме в авантюрите на НАТО и САЩ. Абсолютно безплатно предоставихме военни съоръжения за ползване от страна на САЩ и на техните терористични амбиции, които взривиха Близкия Изток, Средиземноморието и черноморския регион.

Виждайки тези факти, ние смятаме, че работата на сегашното правителство продължава политиката на всички капиталистически правителства от 25 години насам, нанася непоправими вреди на българската икономика, влошава жизненото равнище на гражданите, разрушава отбранителната способност и цялата система за сигурност на България. Всичко това взето заедно с коленопреклонната прозападна позиция и участието ни в ЕС и НАТО доведе до реална загуба на държавния суверенитет на Републиката.
Ръководейки се от интересите на хората на наемния труд в страната, ние, Радикалната левица – Съюза на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, призоваваме гражданите на Републиката да изразят своя вот на недоверие към действащото правителство. Призоваваме всички народни представители да осъзнаят трагедията, в която се намира страната и да подкрепят интересите на избирателите си, като спрат да изпълняват разпорежданията на своите партийни ръководства. Чувството за отговорност към съдбата на народа изисква от всеки български гражданин изисква принципна оценка на случващото се и готовност за действие.

На мястото на днешния кабинет трябва да дойде коалиционно правителство – правителство на националните интереси, правителство на народното доверие. Трябва да дойде екип от професионалисти, готови да преодолеят политиката на упадък и деградация. Новия състав на правителството трябва да изведе страната на пътя на динамично и устойчиво развитие. Неговата програма за действие трябва да бъде основана върху решаването на няколко конкретни и изпълними задачи:

1. Национализация на суровинната база на страната и ключовите икономически отрасли на икономиката, провеждане на нова държавна индустриализация, възстановяване на земеделието, развитие на инфраструктурата, ускорено развитие на науката, като основа за модернизация на България.

2. Държавата да гарантира на всеки гражданин правото на жилище и да намали комуналните разходи до 10% от сумарния доход на всяко семейство.

3. Приоритетно гарантиране на достойно ниво на заплатите и пенсиите. Безплатно и качествено медицинско обслужване, високо образователно и културно равнище.

4. Предприемане на всякакви мерки за спиране измирането на населението. Внедряване на широки програми за преодоляване на бедността. Защита на майките и децата. Спиране на износа на „мозъци“.

5. Укрепване на националната сигурност. Ефективна борба с престъпността и корупцията. Резултатна външна и вътрешна политика.

Ситуацията е изключително тревожна.
България се нуждае от Правителство на народното доверие!

Ние, Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ се обръщаме за подкрепа към всички български граждани, към хората на наемния труд, към пенсионерите и младежта, към представителите на науката и образованието, културата и здравеопазването, към дребния бизнес и земеделците, към държавния и общинския апарат. Призоваваме внимателно да обсъдите нашата инициатива и да изкажете вашите изисквания. Вашето мнение в единственото, което трябва да ръководи българското правителство в неговата дейност.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: