Вие четете...
Новини, International

АЗ ПОДКРЕПЯМ КРИМ – акция срещу интервенцията на ЕС, САЩ и НАТО в Украйна, акция за солидарност с народа на Крим

krimНа 16 март в гр. Пловдив от 11 ч. на „Альоша“ ще се проведе акция в подкрепа на Референдума в Република Крим. Радикалната левица – Съюзът на комунистите и Движение „Че Гевара“, обществени организации и граждани призовават желаещите да се включат в този акт на солидарност и подкрепа за свободното волеизявление на кримското население.
В текста на събитието, обявено в социалната мрежа Facebook се казва:
„С настоящата акция ние изразяваме одобрение към смелостта, с която народът на Крим защитава волята си. Категорично заявяваме, че приемаме резултатите от Референдума, който ще се проведе на 16 март 2014 год.
Решението за провеждане на Референдум за статута на АР Крим и за нейното присъединяване към Руската федерация е историческо и е взето напълно легитимно от легитимния Парламент на Крим. Правото на народите за самоопределение е свещено и лежи в основата на редица международни документи и във Всеобщата декларация за правата на човека. Решението на Парламента на Крим е част от една международно призната практика и отразява възможността за демократична волеизява на народа. Никой не може да лиши населението на Крим от това негово право, дори Европейския съюз, САЩ, НАТО или техните марионетки.
В Украйна беше извършен неонацистки олигархичен държавен преврат, който застраши сигурността на целия регион, на Европа и на света. Сегашната самопровъзгласила се власт в Украйна е нелегитимна и се осъжда от мнозинството от обикновените хора на наемния труд, както в България, така и във всички други страни.
Ние отхвърляме внушенията на официалната власт в България, че страната ни подкрепя олигарсите и неонацистката им власт в Киев. България не говори с гласа на хора като гражданите Вигенин, Орешарски, Плевнелиев, Станишев, Борисов, Бареков и други подобни. България принадлежи на трудовия български народ, а той, в своето мнозинство, категорично застава зад интересите и волята на народа на Крим.
Разпространението на крайно националистическа, фашистка идеология е заплаха не само за Украйна, но и за човешката цивилизация. ЕС и САЩ категорично застанаха на страната на фашистите от Киев и се дискредитираха в очите на народите си.
Народът на България подкрепя Народа на Крим и му желае успехи, спокойно и мирно бъдеще, сигурност и прогрес във неговия път към Свободата.“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: