Вие четете...
Новини

Радикалната левица до Народа на Крим: Българските комунисти ще признаят резултатите от Референдума

logo-skb-redУважаеми кримчани,
Радикалната левица в България – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, изразява своето възхищение от Вашето мъжество, с което защитавате интереса и волята на народа на Крим. Категорично заявяваме, че българските комунисти ще приемат резултатите от Вашия Референдум, който ще се проведе на 16 март 2014 год.
Решението за провеждане на Референдум за статута на АР Крим и за нейното присъединяване към Руската федерация е историческо и е взето напълно легитимно от легитимния Парламент на Крим. Правото на народите за самоопределение е свещено и лежи в основата на редица международни документи и във Всеобщата декларация за правата на човека.
Решението на Парламента на Крим е част от една международно призната практика и отразява възможността за демократична волеизява на народа. Никой не може да лиши населението на Крим от това негово право, дори Европейския съюз, САЩ, НАТО или техните марионетки.
Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ твърдят, че в Украйна беше извършен неонацистки олигархичен държавен преврат, който застраши сигурността на целия регион, на Европа и на света. Сегашната самопровъзгласила се власт в Украйна е нелегитимна и се осъжда от мнозинството от обикновените хора на наемния труд, както в България, така и във всички други страни.
Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ отхвърлят внушенията на официалната власт в България, че страната ни подкрепя олигарсите и неонацистката им власт в Киев. България не говори с гласа на хора като гражданите Вигенин, Орешарски, Плевнелиев, Станишев, Борисов, Бареков и други подобни политически клоуни. България принадлежи на трудовия български народ, а той, в своето мнозинство, категорично застава зад интересите и волята на народа на Крим.

Разпространението на крайно националистическа, фашистка идеология е заплаха не само за Украйна, но и за човешката цивилизация. ЕС и САЩ категорично застанаха на страната на фашистите от Киев и се дискредитираха в очите на народите си.

Народът на България Ви подкрепя и Ви пожелава успехи, спокойно и мирно бъдеще, сигурност и прогрес във Вашия нов път.

Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“:

Заб.: Текстът е изпратен до Народа на АР Крим чрез Парламента и Правителството на АР Крим с копия до НС на Република България, Правителството на Република България, Европейската комисия, Посолството на Руската Федерация в Република България, Посолството на САЩ в Република България и до българските медии.

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: