Вие четете...
Новини, International

Радикалната левица заявява: Капиталистическото правителство на БСП застана срещу Русия

ukraine-protest-24-630x438Министър-председателят Орешарски и министърът на външните работи Вигенин вече открито се изказват в подкрепа на икономическа и военна интервенция срещу Русия и срещу русите, живеещи в Автономната република Крим, Източна и Юго-Източна Украйна. Техните заявления разкриват наличието на план за подготовка на ново кръвопролитие от страна на НАТО, ЕС и САЩ, насочено срещу народите в черноморския регион.

Техните позовавания на „международното право“, на „съзнателния евро-атлантически избор“ и на подписаните от България споразумения за военно сътрудничество не са нищо друго освен опит за налагане на „правото на по-силния“ в „джунглата“ от противоречия между империалистическите сили и монополистическите групи за контрол над нови пазари, енергоресурси и транспортни мрежи.
Днес пред българския народ непрекъснато се разголват и разобличават олигархичните и търговско-финансови зависимости, които управляват капиталистическото политическо пространство в България и ЕС. Нека сега отговарят онези, които подкрепят това антинародно правителство, този антинароден парламент, тази банкрутирала проевропейска и промилитаристична политика. Нека отговарят онези, които вместо да изберат пътя към социализма, избраха отново лъжите и измислиците на БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ. Животът всекидневно доказва, че имперски организации като НАТО и ЕС не могат да бъдат човечни. Те са били, те са и те ще бъдат средство за експлоатация на народите, до онзи момент, до който съществуват.
Войната е заложена в ДНК-то на тези съюзи и на капитализма.
Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ – осъжда новите империалистически планове, насочени срещу Русия и русите, осъжда издевателството, убийствата, мародерството на международните неонацистки и фашистки банди срещу комунистите в Украйна, и подчертава, че единствено народът на Крим, Източна и Юго-Източна Украйна има суверенното право да определи бъдещето на своята страна без външна намеса и чужди сценаристи.
Ние изискваме спешно прекратяване на всякакво военно сътрудничество с НАТО, САЩ и ЕС. Изискваме закриването на американските бази на територията на България. Изискваме прекратяването на всякаква помощ, територия, пристанища, авкатория и въздушно пространство на сили, готвещи военна интервенция срещу други страни, срещу Русия и русите, живеещи на територията на бившия Съветски съюз.
Настояваме и изискваме българското правителство да не въвлича страната в по-големи сътресения, кризи и войни.
Българския народ е в правото да изисква от вас своята сигурност и да ви свали от власт по всяко време, както и да промени външнополитическата, военната и икономическата ориентация на държавата.
Можем да го направим въпреки вас!
Не ни принуждавайте, за да не ви смачка справедливия народен гняв.

Радикалната левица – СКБ и Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

март 2014
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: