Вие четете...
Новини

КАПИТАЛИСТИТЕ ПРИНУЖДАВАТ БЕЗРАБОТНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ВНОСКИ

zdravni_vnoskiПозиция на Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, адресирано до Народното събрание и Министерския съвет на Република България

Госпожи и Господа, ръководещи нашата европейска капиталистическа държава!
Според Закона за здравното осигуряване гражданите, които не подлежат на осигуряване (с други думи и най-общо казано – безработните) също са длъжни да внасят осигурителни вноски – върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се.
Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ – Ви пита:
1. Откъде трябва да вземат пари за плащане на здравни осигуровки хора, които не работят, нямат спестявания, нямат доходи?
2. Защо държавата оказва „здравен“ диктат над гражданите, които по Конституция имат право на труд, като ги принуждава да бъдат солидарни, но не и равноправни?
3. Защо, по логиката на цитирания по-горе закон, не задължите безработните да плащат и минимум данък печалба? Така ще повишите приходната част на бюджета (шегуваме се, макар че сме сигурни във вашето сериозно замисляне върху тази възможност).
4. ДОКОГА МИСЛИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ВИ ОСТАВИ НА ВЛАСТ?

Призоваваме управляващата капиталистическа класа да се постарае да промени здравния модел, като цяло, и да премине на изцяло бюджетна издръжка, като гражданите бъдат освободени от здравни вноски. Ангажиментът за здравните разходи трябва да е на работодателите, които печелят от труда на работниците и имат нужда от здрави работници, и на държавата, която защитава в политиката си интересите единствено на работодателите и на капиталистическата класа.
Припомняме ви, че над 2,04 млн. български граждани са неосигурени. А още по-притеснително е, че вече 24 години няма адекватни мерки – и изобщо никакви мерки, не само адекватни – по отношение на промяна на тази неработеща здравна система.

Радикалната левица – Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: