Вие четете...
Новини, International

Радикалната левица – СКБ и „Че Гевара“, защитава правата на българите в Украйна

BUДо Народното събрание на Република България
До Министерския съвет на Република България
До българските медии
Уважаеми Госпожи и Господа,
Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ – Ви уведомява и изразява своето безпокойство относно опитите на новата власт в Украйна, която, след преврата в тази страна, започна да проявява своята неонацистка същност и предприе действия, както срещу българската общност в страната, така и срещу другите неукраински езикови и етнически общности.
Както знаете, на 23 октомври 2014 година с Постановление на Украинската Рада беше прекратено действието на закона „Об основах государственной языковой политики“, според който българският език в Украйна е регионален език. Отмяната на този закон лишава над 200 000 българи, които живеят основно в Одеска област, от правото да използват българския език като официален и поставя сериозни пречки за опазването на българската култура на територията на Украйна.
Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ – настоява вие да защитите правата на нашите сънародници в Украйна и да протестирате по всякакъв начин за погазването на нашата народна чест и достойнство.
Ние сме наясно, че „Гарван гарвану око не вади“ и че вие ще се опитате да запазите дипломатично мълчание, че ще подложите обикновените българи в Украйна на същата забрава, на която подложихте и българските работници през последните 24 години, но, въпреки този факт, ви призоваваме – защитете българите в Украйна! Не позволявайте на неонацистите в тази страна да се гаврят с тях!

Радикалната левица – Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: