Вие четете...
Новини, International

Кръвта в Украйна се пролива, заради сблъсъка между САЩ-ЕС и Русия. Долу капитализма!

kryvЗаявление на Пресцентъра на ЦК на Съюза на комунистите в България

Кървавите събития в Киев, свързани с намесата на САЩ и ЕС във вътрешните работи на Украйна, са плод на безпощадната конкуренция на тези сили с Русия за контрол над пазарите, природните ресурси и транспортните мрежи на тази страна.
От тази гледна точка, изключително лицемерна е намесата на ЕС и САЩ, подкрепящи опозиционните демонстранти, които твърдят, че се борят за „свобода“ и „демокрация“, а също и за интеграция на Украйна в ЕС. На практика, ЕС и САЩ подкрепят и използват дори въоръжени фашистки отряди, действащи в рамките на украинската опозиция, за прокарване на своите геополитически цели в евразийския регион.
Естествено, изход за украинския народ не е и привързването на Украйна към колесницата на днешна капиталистическа Русия. Опитът да се разделят украинците и да се постигне държавна федерализация на принципа на избор между един или друг междудържавен капиталистически съюз ще има неизмеримо трагични последствия за народа и за страната, а подобно разделяне е извънредно неизгодно за интересите на трудещите се.
Съюзът на комунистите в България осъжда външната намеса във вътрешните работи на Украйна. Осъжда действията на фашистките сили, антикомунизма и актовете на вандализъм по отношение на паметника на Ленин и на други съветски герои.
Ние изразяваме нашата солидарност с комунистите и трудещите се от Украйна и сме убедени, че работническата класа в Украйна трябва да организира своята самостоятелна борба, стъпвайки върху своите интереси, а не върху това кой империалист трябва да избере едната или другата част на украинската олигархия. Необходимо е да се начертае пътят към социализъм, който е единствената алтернатива от задънения капиталистически път.
Народите, особено от страните на бившия СССР, живяха в мир и прогрес в годините на социализма. Точно затова голяма част от населението на тези страни тъгува по социализма, въпреки че оттогава минаха повече от 20 години и новото поколение не е запознато с неговите достижения.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,712 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: