Вие четете...
Новини

Ще победим! В името на Народа!

00-unknown-artist-were-coming-to-the-victory-of-communist-labour-1970s.jpg w=1600&h=800Общество, в което няма справедливост, а истината се прикрива, неизбежно се разпада.
Престъпленията на капиталистическата диктатура, започнали преди 1944-та година и продължили след 1989 година с ежедневен геноцид, масови убийства без съд и присъда, все още не са осмислени и осъдени морално.
Днешните българи нямат памет за тези античовешки престъпления и губят връзката между станалото в миналото, народното възмездие след 1944-та година и съвременната реакция и капиталистически реваншизъм. Това е една непрекъсната линия, белязала стадиите на робство, освобождение и антинародна контрареволюция. Линия отделяща морала на бедните от морала на богатите, борбата за обществото от борбата за частната печалба.
В България капитализмът бе наложен с чудовищно насилие и в условията на чужда монархична власт. За да бъде смачкана съпротивата на работещите българи, по указание и в интерес на най-мракобесническите европейски капиталистически сили – на Германия и Великобритания, както и на фашистката капиталистическата власт, в България безпощадно беше избит прогресивният българския политически, военен и духовен елит – Я. Сандански, П.Д.Петков, Стамболийски, К. Янков, А. Агов, Г. Милев, С. Румянцев, Полянов, Фридман, Вапцаров, Вл. Заимов, работници и работници, комунисти, земеделци, патриоти и други демократи… – над 400 хиляди жертви на престъпния капиталистически режим за период от 32 години. Българската нация трябваше да бъде декомунизирана и да изчезне от белия свят.
Тогава дойде 9 септември и последваха 45-години икономически, демографски и социален прогрес и подем.
Но терорът, репресиите, страхът от народната власт търсеха своите жертви и ги намериха в редиците на жадуващите антинародна контрареволюция – хора, покварени от амбиции, алчност, раболепие и злост.
Днешното българско общество с всеки изминал ден все по-отчетливо разбира нуждата от хора с морал, със стремеж към демократична, комунистическа и организационна култура. Но за да ги изяви, обществото ще трябва да бъде имунизирано от лъжите и фалшификатите на капиталистическите подлоги, а това означава самото общество от работещи български граждани да се просвети и да отличи своите интереси от интересите на мързеливите бизнесмени и работодатели, от интересите на едрия капитал.
Потресаващо е незнанието на българския народ за причините на трагичното му битие днес, а особено трагично е прикриването на идеите, които оформиха Ботев, Смирненски и Вапцаров. Червените знамена се развяха, за да поведат народната сила срещу капиталистическата паплач, терор и окупация.
И, когато днес виждаме злобни физиономии и сгърчени в ярост костеливи ръце, посягащи върху историческата истина и върху спомена за народната революция и съзидателност – то трябва да кажем – тези ръце и физиономии принадлежат на убийци, изнасилвачи, мародери, грабители, на престъпници.
Госпожи и господа, Вашият капитализъм е обречен, защото се крепи върху престъпност и мизерия!
Ще победим!
В името на Народа!

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,303 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

февруари 2014
П В С Ч П С Н
« Ян   Март »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: