Вие четете...
Новини

Стратегия и тактика на младите комунисти в България

1003002_4909398504719_1955731175_nНие, комунистите, като революционни социалисти, имаме своя стратегия и тактика в сегашните условия. Ние трябва да доведем докрай антиимпериалистическия, антимонополния, антиолигархичния сблъсък и да постигнем прогресивна демокрация от социалистически тип. Нашите национални задачи са концентрирани върху радикално разрешаване на въпроса за ефикасно селско стопанство в полза на дребните и средните селскостопански работници, бърз подем на националната икономика и повишаване на жизненото равнище на хората на наемния труд.
Като комунисти ние подкрепяме всички прогресивни социално-икономически и политически действия на правителствата на българския бизнес и на онези кръгове в капиталистическата левица, наречена БСП, които подпомагат борбата срещу съвременния империализъм, поставят политиката на честни и автентични идейни позиции; които разширяват прогреса и демокрацията в страната, разширяват мира в целия свят.
Днес пред нас стоят две основни тактически задачи, които трябва да се реализират успешно, за да стъпим на пътя на радикалната промяна. Пърата задача е разрушаване на монопола на капиталистическата левица в България над съзнанието на хората със социалистически мироглед, като покажем, че тази левица не изразява техните интереси, а се е посветила единствено на борба за икономическа и политическа власт на тесни семейно-олигархични кръгове. Това е задачата за разрушаване на капиталистическата БСП и статуквото вляво. Втората задача е свързана с преодоляване на политическата изолация на комунистите на местна и национална почва и водене на ясна, на безкомпромисна борба срещу митовете и фалшификациите свързани с подмяна на историческата памет и истина. Все по-малко хора познават прогресивните идеи на марксизма, които изразяват интересите на класата на хората на наемния труд, които продават личното си време и работната си сила на други хора , за да съществуват; които доброволно се подлагат на експлоатация, за да живеят в мизерията на капитализма.
Ролята на капиталистическата левица е вредна и обслужва интересите на шепа бизнесмени. Но, капиталистическата левица не е единно цяло. Не е монолитно образувание. Да се твърди обратното, да се изхожда от подобна позиция е висша проява на тъпоумие и политическа дебилност. БСП е изградена от противоречащи си една на друга сили, които по същността си и в действията си обслужват структурите на капитализма и неговото държавно управление.
От друга страна не можем да подминем, както правят някои комунисти, факта, че БСП е крайно непоследователна, дори като част от европейската капиталистическа левица. Тази организация-монополист е винаги готова на съглашателство с другите пропазарни капиталистически партии и вътрешните реакционни сили. Заради съюза с националния бизнес те са готови да загърбят всякакви идейни принципи, приемайки съюз при всякакви условия.
Това води в отделни случаи до намаляване влиянието на социализма върху мнозинството от народа и засилва позициите на десните кръгове на националния бизнес.
Въпреки подкрепата, която можем да окажем на определени политически сили, ние няма да спрем с критиката си срещу половинчатия и непоследователен характер на тяхната политика, когато те се противопоставят и работят срещу интересите на наемните работници, срещу интересите на прогреса, демокрацията и мира.
Изхождайки от това, че националните задачи могат да бъдат решени единствено при условие на решителна и последователна борба с империализма и вътрешната реакция, комунистите се обявяваме за развитие и укрепване на единен национален, антиимпериалистически, антимонополистически фронт на всички прогресивни сили на нацията, за изграждане на благоприятни условия за независим икономически растеж на суверенна България. Ние поставяме акцент и значение на борбата за съюз на наемните работници, на самонаетите, на пролетаризиращия се бизнес от града и селото, разглеждайки този съюз като основа за успешна борба за реализирането на дълбоки социалистически и демократични преобразувания, за икономически и социален прогрес.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2014
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: