Вие четете...
Новини, International

Павел Иванов: Украйна е в гражданска война

snimka1Съюзът на комунистите в България изразява съболезнования във връзка с трагичната гибел на хора по време на провокираните от крайнодесни екстремисти въоръжени стълкновения по улиците на Киев.
Отговорността за тази смърт, за пролятата кръв и насилие, се носи и от властта, която доведе народът и страната до гражданска война, така и от лидерите на т. нар. „опозиция“ и от крайнодесните неонацистки групировки, щурмуваците на националистическите организации и чуждите политици, призоваващи хората към „радикализация на протестите“ и към „борба до победен край“.
Опитите за създаване на паралелни неконституционни държавни структури само ще засилят противопоставянето и ще създадат реална заплаха за задълбочаване на конфликта. Една част от населението ще поддържа сегашната власт, а другата – самопровъзгласилите се властници от т.нар. „опозиция“, което ще доведе до разкол на Украйна.
Ние призоваваме към осъждане на екстремизма, призоваваме украинските наемни работници да не се поддават на провокации и да изискат незбавно налагане на мирни отношения в рамките на конституционността.
Единствено спирането на ескалацията на насилието може да спаси Украйна!

Павел Иванов,
Председател на ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

януари 2014
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: