Вие четете...
Новини, International

Комунистическата партия на Гърция празнува своите 95 години борба за правата на наемните работници

getImage.doПо повод празника за 95-годишнината на Комунистическата партия на Гърция председателят на ЦК на Съюза на комунистите в България др. Павел Иванов изпрати поздравителен адрес до Генералния секретар на ЦК на КПГ др. Димитрис Куцумбас. В адреса се казва:
„Уважаеми др. Куцумбас!
По случай 95-тата годишнина от създаването на Комунистическата партия на Гърция приемете най-сърдечните поздрави от името на членовете на Съюза на комунистите в България и неговите привърженици.
Комунистическата партия на Гърция притежава история, написана с кръв, болка, трудности и вяра в победата на комунизма. Хиляди членове на ККЕ отдадоха живота си в борбата за благородното дело на освобождението на гръцкия народ от веригите на капитала. Със своята принципна и всеотдайна политика вие заслужихте любовта на хората в Гърция и по света.
Ние знаем, че гръцките и българските комунисти в годините рамо до рамо са отстоявали принципите на пролетарския интернационализъм. Отстояваме ги и в днешните бурни времена.
Гордеем се, че ККЕ има изключително важна роля в процесите на активна борба срещу империалистическите посегателства и политики, водени от ЕС, САЩ и техните лакеи по света.
Тесните връзки между нашите партии, които се създадоха през последните години, помагат в укрепването на дружбата между гръцките и българските работници.
По повод Вашия славен 95-годишен юбилей ние пожелаваме на цялото ръководство и на членовете на ККЕ успехи в борбата за осъществяване на общите ни стремежи към комунизма.
Да живее международната солидарност между трудещите се и комунистическите партии по цял свят!

Председател на Централния комитет на Съюза на комунистите в България:
Павел Иванов“

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,454 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2013
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: