Вие четете...
Новини, International

Ръководителят на украинските комунисти: Общоукраински референдум – това е единственият начин за избягване задълбочаването на разкола в обществото

simonenkoВсички съдбоносни решения в държавата трябва да се решават о волята на украинския народ. За това заяви лидерът на УКП Пьотр Симоненко в парламента.
„Опирайки се на нашата принципна позиция, че всички съдбоносни решения в нашата държава трябва да се решават по волята на украинския народ, Комунистическата партия още веднъж призовава народа да инициира общоукраински референдум и на него да се определи вектора на външноикономическата интеграция“, – каза Пьотр Симоненко.
По думите на лидера на комунистите, това е единственият демократичен и цивилизован път за решение на съдбоносните въпроси.
„Но благодарение усилията на властта и на така наречената „опозиция“ решиха да затворят устата на народа на Украйна. Забраната за общоукраински референдум, ограничаването чрез незаконни методи на конституционните права на гражданите, забраната за събиране на подписи в подкрепа на референдума – всичко това беше направено, за да не се чуе волята на народа“, – подчерта политикът.
Но въпреки всички забрани, заяви Пьотр Симоненко, Компартията събра повече от 3,5 милиона подписи на граждани в подкрепа на общоукраински референдум.
„Общоукраинският референдум е единственият начин да се избегне противопоставянето и задълбочаването на разкола в обществото, който, както виждаме, вече се превърна в насилие, в кръвопролитие. И ако ние не вземем мерки, всичко това може да завърши с трагедия за украинския народ“, – каза той.
Точно затова от името на Комунистическата партия Пьотр Симоненко официално заяви, че цялата политическа отговорност за кръвопролитието в нощта на 30 ноември, за възможните последици от днешното противопоставяне и подхлъзването на странат в пропастта на гражданската война носят представителите на олигархичните кланове, които се намират във властта и в „опозицията“.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,602 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2013
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: