Вие четете...
Новини, International

СКБ: Украйна – жертва на „оранжева проказа“

CC UCB1Съюзът на комунистите в България следи с безпокойство ситуацията в Украйна. В последните няколко дни уличните сблъсъци там се изостриха и всеки момент може да се превърнат в масово кръвопролитие. С „Мирни“ митинги привържениците на Империята на злото – Европейския съюз, се опитват, подпомогнати от еврочиновници, да реализират поредната „оранжева революция“. Западните технологии за организиране на безредици и сваляне на политическа власт прозират отвсякъде в Украйна. Не за пръв път тези „господари“ се опитват да предизвикат взрив на местен национализъм и междунационална вражда чрез злостни медийни и политически спекулации, подплатени с финансови механизми.
Съюзът на комунистите призовава украинците да не се подават на провокациите на капиталистическата клика. Отговорност за ескалацията на напрежението трябва да бъде поета както от властта на Янукович и от т.нар. „опозиция“, така и от западните емисари, опитващи се да играят ролята на кукловоди в мръсна политическа игра.
Ставащото тези дни в Украйна няма нищо общо с народна революция. Украйна отново се оплете в паяжината на „оранжевата проказа“. Действителните цели на вдъхновителите на тези изстъпления са много далеч от националните интереси на украинците. Опитът за подобни събития в Сърбия, Грузия, в Близкия Изток категорично свидетелстват, че така наречените „борци“ за „демокрация“ на първо място се интересуват от придобиване на чужда собственост, от кражба на природни ресурси и от разширяване на пазарите. Те не се нуждаят от силна Украйна.
СКБ призовава всички сериозни политически сили в Украйна да започнат цивилизован диалог за обсъждане на проблемите. Не трябва да се допуска манипулиране на масовото съзнание въпреки интересите на абсолютното мнозинство на украинските граждани. Съдбата на Украйна трябва да се реши от целия неин народ, а не само от онези, които безцеремонно си присвояват правото да говорят от негово име.

ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

декември 2013
П В С Ч П С Н
« Ноем   Ян »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: