Вие четете...
Новини

„Комунистическият“ шовинизъм срещу интересите на наемните работници

bg_imagesНапоследък в редиците на комунистите се забелязва един вреден уклон – уклонът към национализъм, преминаващ в шовинизъм. Този проблем поставя днешното комунистическо движение пред възможността още веднъж да заяви своята позиция. Сега шовинизмът и национализмът имат широко поле за изява в Европа. Българските им последователи говорят много за „независимостта“ на всички народи, с изключение на тези, които са в подтиснати в рамките на българската нация.
За съжаление сред българските комунисти има точно такива шовинисти и националисти, които с разбирането си се превръщат, по същество, в лакеи на управляващата класа.  Тези „комунистически“ лакеи на българската буржоазно-бюрократична власт много обичат да говорят за народите, потискани от САЩ, Израел, ЕС и Русия. За безсрамното, насилствено, реакционно поведение на империалистите по света българските ком-шовинисти и ком-националисти – т.е. комунисти по име, шовинисти на практика – и всички „патриотични“ медии в България крещят с всички сили.
Коренът на фалшивостта на тези комунисти се крие във факта, че те, крещейки за своето съчувствие към поробените от империализма народи по света, скромничко, съвсем тихичко, премълчават за правата на етническите и националните малцинства, на имигрантите и бежанците, потискани от собствената ни нация.
Такива хора искат всяка нация да е свободна, но не и ако свободата на някой етнос или малцинство би застрашило удобното капиталистическо статукво на нашата нация.
Тези хора нито са били някога комунисти, нито последователни и решителни демократи, борещи се за свободата на всеки народ по света.
Тук е заровено кучето. Тук е пиронът в ковчега на шовинизма и национализма и тяхното разобличаване.
Шовинизмът си остава шовинизъм, национализмът – национализъм – те претендират за правата на една нация, противопоставяйки я на всички други.
Няма комунисти, които да могат да живеят и да пропагандират ксенофобия и шовинизъм.
А ако срещнете някъде такъв – бъдете сигурни, това е обикновен лакей, служещ на интересите на олигархията.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 433,617 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: