Вие четете...
Новини

БОРБАТА СЪС СИСТЕМАТА НА ОЛИГАРХИЯТА – ОСНОВНА БОРБА НА КОМУНИСТИТЕ

oliКакво искаме ние, комунистите?
За информация:
Комунизмът е безкласово общество, в което се осъществява принципа „от всеки според възможностите, на всеки – според потребностите“. Общество, в което няма експлоатация на човек от друг човек, развива се науката и културата. И всеки може да бъде спокоен за живота си.
Класите представляват разделението на обществото по имуществен признак. Оттук следва че има класа на богатите (буржоазията) и класа на бедните (на хората, продаващи своя труд, за да съществуват).
Капитализмът е общество, в което съществуват класи. Но!
Сега по същността: как е възможно капиталиста да заработи в течение на един живот милиардно състояние? Правилно – по нечестен начин. Т.е., ако обобщим, класата на буржоазията, на олигархията, на богатите експлоатира класата на работещите хора и всичко, което вторите произвеждат капиталистът присвоява за себе си. След това, реализирайки тази стока, той плаща на работниците техните работни заплати. Но той не дава за това цялата си печалба, а само част, тази част представлява един малък процент от произведения от работниците продукт.
Но някои ще кажат: „Властта е добра, капитализмът е добър и той прави всичко възможно за народа. Затова ние сме избирали тази власт на преки, честни и тайни избори!“… Така ли е? Властта отдавна е узурпирана територия от експлоататорите (т.е. тя има класов характер). Някой виждал ли е в Народното събрание през последните 24 години някакви работници, някакви обикновени хора? Не. Там влизат само хора, които притежават пари, капитал! И приемат закони и управляват държавата според своите интереси, според интересите на своята богата класа. На тях им е все едно колко човека умират ежегодно, колко страдат, колко са жертва на несправедливостта; за тях е по важна ПЕЧАЛБАТА и … толкова.
А за да може, вие, трудовите хора, да не осъзнаете този факт (цялата тази „крепостна система), от ранно детство ви се внушава покорство, внушава ви се идеологията на роба. Обещава ви се някакъв прекрасен живот („Вие работете, работете повече“), само че никой не казва кога ще настъпи този прекрасен живот. За инструмент за пряко оглупяване на народа служи църквата, религията, която забранява борбата и внушава на всички, че те са равни пред бога и не трябва да посягат на чуждата собственост. Но чужда собственост ли е натрупаната и ограбена от труда на работниците собственост на олигархията? Това не е чужда собственост! ТОВА Е НАША СОБСТВЕНОСТ! И трябва да се борим, за да си я върнем.
Когато народът започне да се бори, капиталистите ни настройват един на друг. Те противопоставят работниците от различни нации, етноси, социални групи. Все едно не властта е виновна („тя толкова се старае да е социално отговорна“) за бедите на хората, а турците, циганите, американците или някой друг и обезателно чужд… Не! Не са виновни те, а нашата власт. Именно тя загробва, приспива, унищожава; разделя по национален признак и предизвиква сблъсъци – и всичко заради увеличаването на капитала.
Ние сме срещу това!
Ние имаме друг мироглед!
И затова сме комунисти!
Никакво национално движение („за българите“ – в нашия случай; „за немците“, „за евреите“, „за руснаците“ – в други случаи) няма да помогне, а само ще навреди. Капиталът е интернационален (буржоазията, олигархията от различни нации прекрасно могат да преживеят в една фирма, на една хранилка), затова работниците са задължени да се обединяват и да подадат ръка за помощ на трудещите се от другите страни.
Ние заставаме срещу войната, тъй като войната винаги се води в интерес на буржоазията, на олигархията, за завладяване на колонии, на пазари. Но освободителната война е съвсем друга работа. Тогава ние трябва да се защитаваме. Тогава трябва да воюваме (дори и с нашата олигархия). За своята независимост и за своето съществуване.
Сега – към главната тема на въпроса. Ние искаме да построим общество, в което няма да има войни, експлоатация, а ще има развитие на науката, развитие на културата и на всеки човек. Общество, в което няма да се страхуваме за живота си. Общество, в което всички хора са другари (независимо от националните или половите си различия).
Но за да построим такова общество, трябва да унищожим класите, да унищожим частната собственост върху средствата за производство, която разваля човека, развращава го и създава имуществено неравенство. За това ние трябва да променим съзнанието си. И да живеем не заради себе си, не заради личната си изгода или обогатяване( да не бъдем егоисти). Затова трябва да се обединим и да просвещаваме останалите хора, да ги научим да мислят по марксистки и да живеят всеотдайно. И тогава всичко ще се получи, тогава ние ще победим.
Никаква смяна на политици, никаква смяна на партии, никаква смяна на хора няма да доведе до резултати, докато ние не сменим цялата система. Даже опитът и историята доказват, че при поредната революция (а тя се случва в резултат на достигането на пика на противоречията на капитализма, пика на имущественото неравенство, когато милионерите стават милиардери, а бедните – мизерници) народът просто „сменя“ един олигарх, един буржоа с друг, който обещава да даде повече (свобода, закони, пари и т.н.). Но нищо не дава в резултат, тъй като много добре знае чии интереси трябва да защитава на практика.
А вие се замислете – КАКВО искате и КАК всичко се случва в днешната действителност.

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 828 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: