Вие четете...
Новини, International

Климатолозите прогнозират рязко влошаване на условията за живот

2_sushaПрез следващото десетилетие ще се случат глобални климатични промени, в резултат на които рязко ще се влошат условията за живот на Земята, се казва в годишния доклад на Междуправителствената група експерти по промяна на климата (IPCC). Американските журналисти са успели да се доберат до копие на доклада, който трябва да бъде публикуван официално през пролетта на 2014 година.
Експертите смятат, че промените в климата, следствие на глобалното затопляне, ще станат причина за намаляване на темпа на икономически ръст и на снижаването на броя на бедните граждани. В някои региони високата температура на въздуха в комбинация с повишаване на нивото на влажност ще възпрепятстват всякакви видове човешка дейност. Пребиваването извън помещенията ще стане смъртоносно.
Учените прогнозират, че през 21 век жертвите на наводненията, горските пожари, епидемията и гладът ще се увеличат. Преди всичко ще пострадат най-бедните страни и региони, които самостоятелно няма да успеят да се противопоставят на разрушителните последствия на глобалното затопляне. Сушата ще доведе до колапс на действащата инфраструктура. Специалистите са уверени, че съкращаването на подходящата за живот на човека територия ще доведе до военни конфликти. Ще се усили борбата за източници на прясна вода. Проектът на доклада е изпратен на правителствата на държавите, членове на ООН, а окончателният вариант на доклада ще бъде публикуван през март 2014 г.

Заб. от СКБ и „Че Гевара“: Интересни са изводите на „експертите“ за най-големия риск по отношение на най-бедните слоеве и нарастването на вероятността от военни конфликти (завоевателни войни). Капиталистическата система даже не си дава вид, че проявява загриженост за бедните слоеве на населението и не се замисля за крайната несправедливост на които и да са завоевателни войни. Но интересното в това съобщение е и друго: ние вече преживяхме и поредния „край на света“ и упорито се готвехме за „глобалното затопляне“, а сега учените напълно сериозно ни предричат „намаляване броя на най-бедните граждани“ и съкращаване на „подходящата за живот на човека територия“, което „ще доведе до военни конфликти“.
Имаме въпрос: Това заявление от тези „експерти“ не представлява ли подготовка на общественото мнение към осъществяването на бъдещи военни конфликти и влошаване на условията за живот на хората?

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 475 324 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: