Вие четете...
История, Новини, International

Открито писмо до Комунистическите и работнически партии за антикомунистическата дейност на Die Linke в Европарламента

9-mai.JPG_1811983680Скъпи другари,

На Международната среща на Комунистическите и работническите партии, а също и на други срещи на комунистическите партии ние осъждаме антикомунизма, борим се срещу антикомунистическите позиции на ЕС и изкривяващото историята отъждествяване на приноса на социализма с фашисткото чудовище.
Ние изтъкваме незаменимия принос на Съветския съюз в борбата на народите и напомняне за неговите 20 милиона жертви в борбата за поражение на нацизма.
Ние разобличаваме опасната логика на „двете крайности“, свързаните с нея позиции на ЕС и на буржоазните правителства, които доведоха до преследване и забрана на комунистически партии.
Ние всички разбираме, че борбата срещу антикомунизма и изкривяването на историческия принос на социализма е важен дълг. Антикомунистическите позиции трябва да бъдат решително осъдени.
В тази връзка, ние искаме да ви информираме за това, че наскоро евродепутатът Хелмут Шолц, кадър на немската Левица (Die Linke), която е член на Партията на европейските леви (ПЕЛ), е организирал в Европейския парламент на 12 и 13 ноември 2013 година събитие на тема „Аз пътешествах във вашата страна в качеството си на гост. Немците – противници на Хитлер  – жертви на сталинския терор: семейни истории 1933-1956 г.“.
Групата на Комунистическата партия на Гърция в Европарламента осъди това събитие: „Това е срамен опит да се представят немците – противници на нацизма, като жертви на Съветската работническа държава, което е мръсен пример за официалната политика на ЕС, за приравняване на фашизма-нацизма към комунизма, за прокарване на „теорията за двете крайности“. Това е оскърбление за хиляди немски комунисти и други антифашисти, които отдадоха своя живот в борбата против хитлеристкото варварство. Това е оскърбление по отношение на милионите съветски граждани, комунисти и борци на СССР и другите европейски страни, които отдадоха своя живот за разгрома на фашисткото зверство. Това е вулгарна клевета срещу първата работническа държава в историята на човечеството, срещу безпрецедентните завоевания на трудещите се при социализма“.
Ние отдаваме голямо значение на този въпрос, той показва опасната роля на опортюнизма – носител на буржоазна идеология и политика, на силите, защитаващи разпространяващите се антикомунистически позиции на Европейския съюз.

Комунистите трябва да дадат решителен отпор!

15.11.2013 г.
Отдел „Международни отношения“ на КПГ

Заб.: Съюзът на комунистите в България споделя позицията на другарите от Комунистическата партия на Гърция и се присъединява към техния призив за решителен отпор срещу пълзящия европейски антикомунизъм, срещу неговите носители в Европарламента, срещу предателската и подвеждаща роля на партии, като Die Linke и ПЕЛ, които все повече се превръщат в убежище на дребнобуржоазния „ляв“ опортюнизъм.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: