Вие четете...
Новини

КОМУНИСТИТЕ ОБВИНЯВАТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ НАРОДА

eliteДнес Сергей Станишев – председателят на една капиталистическа социалдемократическа партия, поднесе извинение от името на БСП за Възродителния процес, проведен от БКП и Народна република България, на ДПС – партия на български граждани, които се смятат за турци.
БСП е субект на българската политическа сцена от 10 април 1990 година. Това е партия, която се основава на принципите за демократичен социализъм, издигнати от Социалистическия интернационал. Като такава тя няма нищо общо с марксизма, с ленинизма, с Димитър Благоев, с Васил Коларов, с Георги Димитров, с историята на маркситки организации като БСДП, БРСДП, БРСДП (т.с), БКП (т.с.), РП, БРП, БРП (к) и БКП.
Според Маркс и Енгелс „Комунистите смятат за недостойно да крият своите възгледи и намерения“ („Манифест на комунистическата партия“). Само това изречение е достатъчно, за да покаже каква партия не е БСП. БСП не е комунистическа партия, нейният ръководител никога не се е смятал за комунист, за марксист. Защо подчертаваме този факт? Поради една-единствена причина – не може председател на некомунистическа партия да поднася каквито и да е извинения за Възродителния процес. Защото Възродителният процес беше партиен и държавен, политически акт, извършен от членове на Българската комунистическа партия.
Причините за Възродителния процес са сериозни. Те не са плод на някакво случайно хрумване. България тогава беше обект на агресивна политика от страна на редица империалистически държави, на първо място от страна на САЩ и Турция. С подкрепата на южната ни съседка по онова време се създадоха редица терористични ядки, нарасна влиянието на сепаратизма сред българите-мюсюлмани. Започна изтребване на български граждани, саботажи, антидържавни актове. Решението за Възродителния процес не беше лесно, но беше необходимо. То се опря върху огромен брой научни изследвания, които доказаха по категоричен начин българския произход на огромна част от т.нар. „турски етнос“ в България. Този акт беше единствено възможният акт, за да бъде съхранена българската държавност и българските комунисти се оказаха на висотата на времето. Дали всичко е било извършено идеално? Съмняваме се! Възродителният процес не засегна само турските геостратегически апетити (към края на 1989-та година турското държавно ръководство беше на крачка от подписването на договор с България, по силата на който Турция обявяваше, че в България няма турски етнос – Луканов, през декември същата година, сложи кръст на този договор). Той вклини в българската работническа класа една дълбока бразда и я раздели по етнически признак. Тук е огромното недоглеждане от страна на БКП. Можехме ли да избегнем тази грешка – едва ли! Друг изход нямахме.
Днес, 24 години след избухването на „демокрацията“, когато бюрократичният партиен и държавен елит се превърна в част от капиталистическата класа, капитализирайки бившата си партийна власт, един председател на една капиталистическа социалдемократическа партия се извини на българските турци за Възродителния процес.
Какво се цели с този акт? Първо, Станишев иска да създаде усещане за общност между членовете на партията си и членовете на ДПС. Второ, Станишев иска да демонстрира пред членовете на партията си, че той приема миналото с всичките му пасиви и активи. Трето, демонстира пред ПЕС и ЕС, пред международните си господари, че в България управляват партии, които са преодолели историческото противопоставяне в името на консенсуса. Следователно, всички, които са срещу правителството на БСП автоматически застават на страната на „реакцията“.
Дали това наистина е така?
Как можем, ние, комунистите, да оценим постъпката на капиталистически лакей Станишев?
Ние още веднъж съзираме в поведението на този „Герой на нашето време“ префинен европейски антикомунизъм. С извинението си днес господинът обезцени труда на българските комунисти по опазването на държавността в годините преди контрареволюцията от 1989 год. Той демонстрира, че Българската комунистическа партия е направила грешка, че тя е виновна за Възродителния процес, че тя е управлявала не както трябва. Това негово дистанциране цели да представи него и партия му като напълно реформиран политически субект и да получи легитимацията на „европеец“.
Проблемът на комунистите днес е, че с поведението си на парламентарист и ръководител на партията-мандатоносител Станишев предизвика вълна от антикомунистическа риторика. Отново се развяха знамената на борците срещу митичната Държавна сигурност и срещу червените боклуци; всичко, което днес не подкрепя студентските протести и Реформаторския блок е комунистическо.
Забелязвате ли тънката нишка – за членовете на БСП Станишев е „приемник“ на БКП (както отбелязахме този човек никога не е бил комунист, марксист и никога не е изповядвал комунистическото верую – а ако се е крил, че е такъв, то по Маркс той не е комунист и автоматично пада от влака). За членовете на ДПС – той е човекът поискал прошка. „Простено да ти е“! За „ранобудните“, гербаджиите (ах, какъв мирис на власт се носи в носовете им) и „реформаторите“ (какво реформират и те не знаят!!!) – Станишев е „комунист“, „руски агент“ и „аморален“ тип. За кукловодите от ЕС – Станишев е европейски политик, успяващ да обедини водата с олиото.
Някой липсва ли?
Да, липсва. Липсва обикновения български народ, който не се е поблазнил от възможността да избира между „по-голямото“ и „по-малкото“ зло (всъщност за едните от изредените групи по-горе голямото зло е малко, а за другите – обратно). Останалият задушен в труда си народ, съставен експлоатирани, ограбвани, оцеляващи, страдащи, умиращи, беззъби, непознати, безработни, работещи, пенсионирани, учещи се – народът, който мрази политиците, защото не знае как да мрази истинския си враг – този народ го няма?
А всъщност, това е народът, който крепи България. И, за да не би този народ да реши да вдигне глава и да развали „циливилизования“ характер на сценария, да не би да поиска народната власт, за която мечтае, да не би да поиска богатството, което му отнеха преди 24 години – на този народ му подхвърлиха сиренцето наречено „национализъм“. За да го разединят, дори и в мизерното му съществуване.
Затова:
НИЕ ОБВИНЯВАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В ИНСПИРИРАНЕ НА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ!
НИЕ ОБВИНЯВАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В АНТИКОМУНИЗЪМ!
НИЕ ОБВИНЯВАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!
НИЕ ОБВИНЯВАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В АНТИНАРОДНА ПОЛИТИКА!
НИЕ ОБВИНЯВАМЕ – ЧРЕЗ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ – БОЙКО БОРИСОВ, ЛЮТВИ МЕСТАН, ВОЛЕН СИДЕРОВ, РАДАН КЪНЕВ, ИВАН КОСТОВ, МИГЛЕНА КУНЕВА И ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА КЛАСА В ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

НИЕ ОБВИНЯВАМЕ И НЕКА ТРУДОВИЯ НАРОД НА БЪЛГАРИЯ ИЗПЪЛНИ ПРИСЪДАТА!

СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ДВИЖЕНИЕ „ЧЕ ГЕВАРА“-БЪЛГАРИЯ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: