Вие четете...
История, International

Честита Велика октомврийска социалистическа революция!

5174Великата октомврийска социалистическа революция (ВОСР) е Първата в историята на света победоносна социалистическа революция, извършена прeз 1917 година от работническата класа на Русия в съюз с бедните селяни и ръководена от комунистите в съюз с левите социалисти-революционери и анархистите. С акта на ВОСР се сваля правителството на десните социалисти и започва последователна политика за преодоляване на буржоазно-помешничестката власт – установява се Диктатурата на пролетариата, най-висшата форма на акт за съхраняване на интересите на обикновените хора и за отнемане влиянието на богаташката класа. Създава се Съветската социалистическа държава. Великата октомврийска социалистическа революция (ВОСР), революцията – тържество на марксизма-ленинизма, откри нова ера в историята на човечеството – ерата на преход от капитализъм към социализъм и комунизъм.
В обстановка на тотална ярост, ненавист и кръвопролитие, като следствие от нестабилното положение в Русия, болшевиките успяваха да се организират и да вземат властта, а в последствие да поведат обществото по пътя на съзиданието, развитието, възстановяването на държавността. Именно в това се разкрива главния смисъл на Великата октомврийска социалистическа революция.
За мащабите на събитията свидетелства факта, че от съществуващите в началото на 20-ти век четири вековни империи – Руската, Австро-Унгарската, Германската и Османската – нито една не оцеля онези преломни години.
Днес антинародните партии, техните ръководители и техните медии се стремят да изтрият от народната памет всичко положително, което донесе Октомврийската революция на човечеството.
Съветският съюз, реалната демокрация и гражданска власт – ето истинското, непомръкващото лице на лъчезарния Октомври!

Да живее Великата октомврийска социалистическа революция – една от най-великите революции в световната история!
Да живее откритата от ВОСР ера на изграждане на общество без експлоатация – обществото на социализма и комунизма!
Да живеят борците за освобождение от веригите на капитала!
Честита Велика октомврийска социалистическа революция!

ЦК на СКБ
Движение „Че гевара“ – България

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 427,296 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

ноември 2013
П В С Ч П С Н
« Окт   Дек »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: