Вие четете...
Новини

Политиката на безпартийните „граждани“ – празно черво, пълно със страх и надежда

wolves-in-Sheep's-clothingЦелият „прогресивен“ български свят е изпаднал в състояние на овчедушно умиление пред идеята всякакви порядъчни и непорядъчни хора – без разлика на партия и течение – да плеснат с ръце, па да се прегърнат в името на България, в името на Човека. Каква „прекрасност“! „Човекът“ е преди всичко „Човек“ и всичко партийно в неговото битие е вредоносно за „човеколюбието и свободата“.
Всичко това днешните „граждани“-демократи ни го представят като откровение свише и заклеймяват всеки опит за „партийно говорене“ и присъствие в „гражданския живот“ и „протестите“.
Трудно е да не възкликнеш пред такава скудоумност: какво щастие, че ние, комунистите, не попадаме изобщо в кръга на порядъчните граждани!
Господа „граждани“, Вие отъпявате българския народ и го заразявате с бацила на коленопреклонството и раболепието хилядократно повече отколкото капиталистическите прасета като Борисовци, Станишевци, Догановци, Сидеровци, Костовци, с които водите такава евтина, безопасна и изгодна за вас „радикална битка“. Вие сте обзети от пошло либерално самодоволство, което не може да бъде разколебано. Именно затова се радваме, че с цялата си дейност ние успяхме да се имунизираме от бацила на вашия „героизъм“ и месианщина.
Може ли да обвиним, че партиите на прехода са заблудили някого? Не! Те се опияняват от интересите си, възбуждат омраза и ненавист заради подкупността, мошеничествата и измамите си. Но те не преминават границата и пазят единствено интересите на богатите си собственици и кръвосмучещите кръгове, с които са обградени.
Същото не може да се каже за вашата либерална и „демократична“ „гражданска“ позиция. Всяка ваша стъпка е безспорно доказателство за духовната помия, чиято воня се носи около вас. Вие се правите на „граждани“ до момента, в който усетите шумолене на пари или дочуете зова на властта. Вие сте тези, които в решаващи моменти заставате на позицията на бизнеса, на собственика и загърбвате интереса на нуждаещите се.  Явявате се чистички, гелосани, красивички, просветенички и образованички, плещите фрази за либерализъм и свобода, за „пряка демокрация“ и децентрализация, съчувствате на думи към делото за България, за безпартийно единство…
Да, вие сте не само „Човеци“, но и „граждани“, които умеят да издигат до ясно разбиране общите интереси на своята мършоядна класа и яростно да ги защитават. Да, господа безпартийни „демократи“, вие сте сълзливи глупаци, които с „гражданското“ си слабоумие прикривате неспособността си да бъдете нещо друго освен културни подлоги на същата тази капиталистическа класа, която унищожи България.
Влиянието на партиите на прехода не е страшно. Те никога няма да излъжат една що-годе широка работническа или селска маса за по-продължително време. Но влиянието на „гражданите“, които не участват пряко в експлоатацията, които са обучени да използват общи думи и понятия, които се превъзнасят по някакви добри „граждански“ безпартийни идеали и с искрено тъпоумие издигат междукласовото си положение в принцип на надкласови партии и надкласова политика – влиянието на тази капиталоидна „гражданска“ менажерия върху хората е опасно. Тук и само тук има заразяване на широките народни маси, което може действително да навреди, което изисква жестоко напрежение от страна на всички сили на комунизма за борба с тази отрова.
„Граждани“, „експерти“, „безпартийни“, „образовани“, „културни“, „хуманни“, „толерантни“ – такава лигава и задъхана либерална простащина се носи от вас, за да ни покаже как си въобразявате, че сте успели да отречете всякаква „партийност“, че сте прозрели някаква „общочовешка“ гледна точка и че сте открили ключа към човешката душа и щастието.
Не се заблуждавайте! Това ваше гледище не е „общочовешко“, а общолакейско. Робите, които осъзнават робията си и се борят срещу нея, са революционери. Робите, които не съзнават робството си и влачат мълчалив, апатичен, безсъзнателен и безсловесен робски живот, са обикновени роби. Робите, на които текат лигите, когато самодоволно се прехласват и възпяват прелестите на робския си живот, и изпадат във възторг пред господарите си, са лакеи и подлеци. Точно като вас, господа „граждани“. Вие с удивително благодушие се разтапяте пред антипартийната капиталистическа риторика, пред „общочовешката“ хуманност, пред идеята за България – чистичка и угодна, без омраза и проблеми. Вие не разбирате, че с поведението си превръщате робите в лакеи, вместо в революционери. Думите ви за свобода, за демокрация, за безпартийност, за България, са фалшив гланц, заучени фрази, модно празнословие или лицемерие. Флинтифлюшки някакви. Вие отвън сте едни такива – красивички, а отвътре – загнили ябълки. Душиците ви открай докрай са лакейски, а цялата ви хуманност, образованост, културност и просветеност, цялата ви прякодемократичност е разновидност на дефинираната проституция. Защото вие продавате душите си и ги продавате не само от нужда, но и от „любов към човека и изкуството“!
Да се наричате „безпартийни граждани и демократи“ и в същото време да сте убедени, че хората не трябва да се питат, защото бил с промити мозъци (спомнете си случая с Мораториума върху изкупуването на земята, когато вие предпочетохте да протестирате „безпартийно, но не и да настоявате за Референдум) е гнусна лицемерщина. Да поддържате ордите на плутокрацията и олигархията в лицето на Николай Бареков е форма на дебилна шизофрения. Това е все едно да наречете някой нацист убеден борец срещу расизма! Вместо да учите хората как да разбират правилно причините за мизерията си, вие, чистичките „граждани“, свеждате мозъците си единствено до забрана на партиите.  Защото, няма съмнение, за всеки що-годе умен капиталист основният проблем е организирането на гражданите в партии, които да защитават интересите на различни класи – та нали, ако се организира ефективно  класата на работниците и селяните в партия и посегне към властта, то светът на бизнеса и капитала може да рухне. Колко удобна е вашата позиция срещу ВСИЧКИ партии, нали. Но най-удобна е за онези, които държат властта в ръцете си; онези с капиталистическите партии, чиито интереси за вас стоят над интересите на работещите граждани. Вашите политически илюзии наливат вода единствено в мелницата на антинародната политика на съвременните български капиталисти. По какви признаци, о, великомъдри безпартийни „граждани“, трябва да съдим за политическата физиономия на една група хора – по речите им, по това, че се бият в гърдите и ронят крокодилски сълзи за българския народ, или по истинската им дейност на обществената арена, по реалните им постъпки и внушения, по реалния им принос за справедливостта и благосъстоянието на обикновените хора?
Кое е характерно за такива „граждани“ като вас? Това, че плюете властта или това, че сте готови да се прегръщате с партии на олигарсите, за да ги качите във властта?  Това, че имате много либерален, чистичък и красив протестен речник или това, което направихте веднага след майските избори? Безсмислено е, драги мои, да повтаряте демократични и комунистически лозунги, без да разбирате азбуката на демокрацията и комунизма. Защото истинската демокрация, господа порядъчни безпартийни „граждани“, е борбата срещу господството на капиталистическите чорбаджии над България, на които вие се кланяте и служите.
Вие не сте глупави – вие сте образовани и разбирате много добре интересите на вашата класа и на вашето контрареволюционно движение. Образованият контрареволюционен безпартиен „гражданин“ умее много добре да защитава интересите на класата си, да ги облича в изкусни думи, тънко и хитро да прикрива користта на господарите си, да се прекланя пред цивилизованите форми на робския си живот. Вие сте главните герои в историята за ползата от проституирането в съвременното общество.
Вие, господа безпартийни „граждани“, на думи сте против всички партии, но нямате нищо против да ви управляват капиталистически партии (само, за да  не дойдат на власт работниците-комунисти); нямате нищо против да гласувате за капиталистически партии (само, за да  не дойдат на власт работниците-комунисти); нямате нищо против да изисквате и да се молите за „реформи“ на капиталистическите партии  (само, за да  не дойдат на власт работниците-комунисти); нямате нищо против да сте роби на капиталистическите партии  (само, за да  не дойдат на власт работниците-комунисти)…
Вие сте сервилни демократстващи безпартийни „граждани“, за които върхът на борбата  и революцията се изчерпва в дълбокомислени въздишки за вредата от партиите върху обществото, докато поднасят на господарите си бича, с който той да удовлетвори садистичните си нужди, а вие – мазохизма си.
Безпартийният „гражданин“ си е поставил за политическа задача не да разкъсва лъжливите одежди, не да показва на народа потискащите го врагове в цялата им разголеност, а да се оплаква от липсата на разбиране, да оплаква похабеното си лицемерие… Вашата политическа линия е да бъдете като празни черва, пълни със страх и надежда, че капиталистическите ви господари ще се смилят над вас и ще ви отдадат заслуженото, за да заживеете охолен и честит живот под тяхната сянка и в хармония с робската си същност.

Павел Иванов

Заб.: С благодарност към В.У. за прекрасния анализ, който даде основата на този текст.

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: