Вие четете...
Новини

Студентите – поредните жертви на плутокрацията

bolotoС няколко години закъснение, българската студентска десница откри движението „Окупирай”. И, както винаги, изпържени в болката и греха си, те го разбраха криво и го деформираха. Докато отвъдморските колеги на днешните „окупатори” имаха за цел да премахнат финансовите монополи, банките, корпорациите и капиталистическата система като цяло, тукашните „окупатори” стигнаха единствено до „ОСТАВКА” на сегашното буржоазно правителство…
Дългите години на умишлено разрушаване на образователната система направиха студентите апатични за случващото се около тях, останалите, които се интересуваха, нямаха нужните знания и капацитет да разпознаят истинските проблеми и да поведат организирана борба. Въпреки това, с неподправен младежки плам и надежда , че ще променят света около себе си, част от тях грабнаха спрейовете и парчетата плат, грабнаха гръмките речи, но за съжаление се оказаха впримчени в поредната битка между олигархичните кръгове в България.

 

Студенти,

Не позволявайте да бъдете пионки в ръцете на враждуващите олигарси и енергията Ви да бъде напразно пропиляна в игри, в които народът губи вече 24 години!

Не позволявайте Вашето желание за по-добър живот да бъде насочено в посока, която няма да даде реална промяна! Борете се не просто да бутнете едно правителство, за да го замените с неговият брат-близнак, а да промените обществено-икономическата система като цяло! Не се увличайте по празни, но гръмогласни искания, не следвайте самозвани и подставени лидери! Организирайте се, формулирайте своите искания, оформете пакет от необходимите според вас мерки за спиране на разграбването в държавата и образованието. Това, че условията са поносими, не значи че са добри. Борете се за демокрация в университетските институции и реално право на глас на студентите, за социални привилегии, европейски стипендии, културни и научни възможности за прояви, спомагащи да се развиват Вашите способности.

Вие сте тези, на които България ще се опре утре!

Не подценявайте своята сила, но не подценявайте и своята отговорност!

 

ПП „Съюз на комунистите в България”

Движение „Че Гевара България”

28.10.2013 г.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: