Вие четете...
International

Конгрес на комунистите в Австралия

12th_congress_Communist_party_of_AustraliaТози месец в Сидни, Австралия, се проведе много успешният и обединяващ 12-ти конгрес на Комунистическата партия на Австралия.
Той издигна лозунга „Да бъдем активни и единни в името на Социалистическа Австралия“. Партията единодушно се сплоти около своята марксистко-ленинска позиция за енергично решаване на фундаменталните въпроси, стоящи пред работническата класа в предстроящия период.
Преизбирането на другарите Боб Брайтън на поста генерален секретар и Вини Молина на поста председател на партията бе единодушно подкрепено от Конгреса.
Партията прие нова политическа резолюция, в която е изложена стратегическата линия на движение напред в борбата срещу капитализма и за социалистическо бъдеще. Партията остава предана на идеите за единство на левите/прогресивни сили и на движението за промени, признавайки важността на формирането на обединен фронт на работническаа класа и широките народни движения за реални преобразувания. Партията е привърженик на несектанския подход, който обединява работническата класа и нейните съюзници в борбата против империализма и
Партията отъждестви необходимостта от сдържаност и търпения в политическата работа с потребността да бъде заедно с народа и да изгражда единство в интерес на развитието на борбата за власт на работническата класа.
Политическото бюро заяви, че „Партията е длъжна да извлече уроците от колективния опит на работническата класа. Членовете на партията са длъжни да изучават действителността и да прилагат към нея марксистко-ленинската мисъл. Партията е длъжна да създава и да засилва борбата на нрода. Това е кристализиран опит, който развива революционната партия, дълбоко вкоренена сред народа.“
„Единството се основава на познанието на това, какво се стремим да постигнем. В хода на постигането на своята ръководна роля ние трябва да развиваме наше собствено чувство за скромност и готовност да се учиш, да изследваш и практикуваш. Ние сме длъжни да избегнем капана на високомерието, в който ние гледаме на себе си като на притежатели на отговори на всички въпроси вместо да водим братска практическа дейност със собствените си другари и с тези, с които се стремим да работим. Дисциплината също е съществена и тя трябва да лежи в основата на това как ще се държим и как ще работим.“
Не съществува никакъв междинен стадий между капитализма и социализма и КПА признава, разбира и се съгласява с този принцип. Революционните промени представляват процес, който трябв да доведе до победа на работническата класа в борбата срещу класата на капиталистите.
Социализмът е резултат от потребностите и надеждите на работниците, които са експлоатирани и угнетени. Той е дълбока хуманна и партийна наука, която е оръжие в движението към постигане на свободно, справедливо, преуспяващо и сигурно общество. Тази цел остава в дневния ред на комунистите, които ще се борят за нейното постигане.
Комунистическата партия на Австралия продължава да се консолидира и да расте и ще положи всички усилия за постигането на основната си цел – социалистическо общество. Партията остава активна и единна в името на Социалистическа Австралия.

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: