Вие четете...
Новини

„Приятелският кръг“ на Президента – замесен в криминална сделка за раздържавяване

1-2В сделката за раздържавяване на остатъчния дял на EVN, която е ощетила държавата с минимум 87 милиона лева, има серия скандални неща. Фирмата „Булброкърс” на Иво Прокопиев е в конфликт на интереси, представлявайки от една страна интересите на държавата по сделката, а от друга страна е брокер на EVN в покупката на акции – от името на EVN. В прокуратурата вече е входиран сигнал, в който се посочва, че вина носят и министрите Симеон Дянков и Трайчо Трайков, които е трябвало отговарят за защитата на държавния интерес.
Цената за сделката по изкупуване на акциите е решана от Агенцията за приватизация по оценка, направена от „Булброкърс“. Оценката на акциите e около 1373 лева. При отписването на EVN, няколко месеца по-късно, след приватизационната сделка от търговия на фондовата борса те правят така наречения проспект. Там цената, по оценка на „Булброкърс”, на ликвидационната стойност на акциите на EVN е 2889 лева. (Ликвидационна стойност е, например, ако едно предприятие се затвори, нареже се на скрап и се продаде без да се изчисли бизнеса на това предприятие.)
Този факт поставя за пореден път въпроса „Може ли да бъде отнета държавната власт от ръцете на капиталистическата класа, която изкупува България, наред с президенти, министри и чиновници“?
Отговорът на комунистите е един – МОЖЕ!
Властта на всяка класа може да бъде съборена от нейната антагонистична класа. Класата на капиталистическата измет може да бъде съборена единствено от класата на работниците, които ще преустроят цялата икономика, политика и морал в нашата държава; които ще унищожат правото на експлоатация и грабеж, подарено на едрите бизнесмени след контрареволюционния метеж от 1989 година. И това трябва да стане факт по най-бързия начин! В противен случай ще бъдем народ от презрени роби в ръцете на шепа мръсници!
На нашето знаме пише „Свобода, демокрация и комунизъм!“

Дискусия

Коментарите са изключени.

Blog Stats

  • 472 830 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

%d блогъра харесват това: