Вие четете...
Новини

Комунистите: Българската земя може и трябва да принадлежи само на български граждани

002_1320927471В България за 23 години се извърши съществено унищожаване на производителността и потреблението в селското стопанство, преди всичко на животновъдна продукция, а също на месо и мляко. Селското стопанство е разгромено и разграбено. Унищожиха се мелиоративните системи, животновъдните стопанства, техническото и технологичното обезпечаване. Частните дребни селски стопанства са смачкани от едрите аграрни структури и арендатори. Селяните са затънали в мизерия и не са способни да нахранят страната. Задушава ги и вносът на евтини небългарски селскостопански продукти. Но зад граница цените на селскостопанската продукция е силно дотирана, което позволява вностната стока да поддържа ниски цени.
Продукцията на българското селско стопанство (както и промишлеността) още не може да достигне показателите от социалистическите години.
Добивите и млеконадоят сред европейските фермери са по-високи, защото те притежават вековен опит, защото имат по-меки климатични условия и защото те всички са организирани в кооперативи. Никой от тях сам не се занимава с добива, снабдяването, ремонта на техниката, със семената и т.н. Те не са подложени на произвол и грабеж, както нашите селяни.
Какво да се прави?
Да не се допусне, както призовават комунистите, свободна продажба на земя. Разпродажбата на земята ще превърне всички селяни в безправни и обезземлени безработни граждани. Земята трябва да принадлежи и да се отдава под аренда единствено на онези, които я обработват.

Земеделците трябва да се организират в кооперативи – специализирани и производствени. А в ръководството на кооперативите да не се допускат никакви предстваители на посредниците. Да се даде правото на самостоятелна търговия и експорт на земеделска продукция на производителите. Да се поддържа чрез субсидирани кредити строителството и възстановяването на основни средства, закупуване на животни и други мерки за развитие.
Развитието на кооперативите ще промени положението на селата и тяхната инфраструктура. Ще се разреши демографският проблем, измирането и стихийното преселение от селото към града. Ще се повишат добивите.

Само трябва да опазим земята си от изкупуването й от чужди и наши едри земевладелци, да ограничим търговията с чужда земеделска продукция, да организираме финансова поддръжка за селскостопанските производители, за да може нашата продукция да стане конкурентноспособна и то така, че отделените от държавата средства да стигат до производителите, а не да остават в джобовете на търговци и посредници.
Мерките, предлагани от комунистите, са във вреда единствено на едрите земеделски собственици, арендатори и търговци. Без тях България може да се превърне във водеща земеделска държава, да създаде работни места и да даде приличен доход на гражданите си.

Подкрепете развитието на кооперативите, финансовото и кредитното осигуряване на кооперативите, намаляването на вноса на небългарска субсидирана селскостопанска продукция, развитието на селското стопанство и оставането на българската земя в български ръце.

Земята – в ръцете на България!
Ползването й – в ръцете на земеделците!
Бъдещето – в демокрацията и комунизма!
Да сринем подлата пазарна икономика и античовешката капиталистическа диктатура!
Свобода и комунизъм!

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,288 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: