Вие четете...
Новини

До Конгреса на Международна Федерация на Борците от Съпротивата

grada_1 copyПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС от ЦК на СКБ

Скъпи Другари,
Поздравяваме Ви с този знаменателен ден, който не е протоколно събитие или ритуално честване, а равносметка и призив за единодействие и борба в един свят, който става все по-сложен и все по-труден.
Светът е залят от икономическа, политическа и финансова криза, стотици милиони хора са без работа, без храна и без лекарства. Всички те живеят в условия на геноцид. Милиони хора водят битка за оцеляване, срещу тях се изправят силите на “Новия световен ред”, който не е нищо друго освен съюз на парите, на корпорациите, на световните промишлени компании, на масмедии и на мрежата от платени организации, които налагат този “нов ред”, гарантиращ властта на парите.
Свидетели сме на войни и на репресии, които са сигнал, че ни настига бъдеще, което ще бъде пробен камък за нашите умения и сили да се изправим срещу злото.
Един от тези малки показателни епизоди са тежките и несправедливи присъди срещу петимата кубински граждани, които на територията на САЩ са подложени на многочислени нарушения на основните човешки права. Ще си позволим да ги изредим поименно. Техните имена са: Герардо Ернандес Нордело, Рамон Лабаньино Саласар, Антонио Герреро Родригес, Фернандо Гонсалес Льорт и Рене Гонсалес Сехверерт.
Предлагам да гласуваме писмо до Барак Обама, с което да търсим неговата подкрепа за тяхното освобождаване.
Смятаме, че нашият глас ще се присъедини към колективната съвест на планетата, която се бори за добруването и за свободата на всеки човек на нашата планета.
Стара историческа истина е, че свободата и справедливостта за всеки е условие за свобода и справедливост за всички.
Поздравяваме Ви, скъпи другари, още веднаж и Ви пожелаваме здраве, сили и успех в борбата за тържеството на цивилизацията на 21-ви век.
Това е бил и си остава смисълът на нашия живот и на нашата борба.

София
05. 10. 2013 ЦК на СКБ

Advertisements

Коментари

Коментари са забранени.

Blog Stats

  • 435,030 hits

Работнически Литературен Фронт

Светът днес / The World Today

Календар

октомври 2013
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ РЕВОЛЮЦИЯТА

Advertisements
%d bloggers like this: